Europmesterskaberne i Polen og Ukraine banker på døren og vi er for alvor ved at komme i EM-stemning. I den forbindelse retter vi fokus på nogle af de retrotrøjer, som vi har fået hjem fra Hummel. Så mangler du det sidste nøk i retningen af komplet EM-feber, så læs med her hvor vi giver det et forsøg.

EM 1984 i Frankrig
Med blot én dag til Danmarks åbningskamp mod Holland, har vi valgt at tage et kig på de mest succesfulde danske slutrunder og de trøjer landsholdet benyttede. Vi begynder i 1984 hvor Frankrig var blevet valgt som værtsland for Europamesterskaberne. Danmark havde i kvalifikationen henvist det engelske landshold til 2. pladsen i gruppen, efter på flotteste vis at hente 13 ud af 16 mulige point. Derudover blev der også plads til en ydmygelse af det Ungarske landshold, der måtte rejse fra Idrætsparken med en syngende 6-0 lussing, blandt andet på et flot hat-trick af en ung Michael Laudrup.

Med et hold bestående af nogle af de største stjerner i det danske landsholds historie, kommer det nok ikke som en overraskelse at Danmark klarede sig så sikkert videre fra kvalifikationsgruppen som de gjorde. Lerby styrede midtbanen og Elkjær brillierede i angrebet, så hvis du ønsker at mindes disse tider, opfordres du til at kigge nærmere på Hummels retrotrøjer, som i kvalitet og design minder uhyre meget om de originale. Bemærk blandt andet de frække detaljer på trøjer, som Hummel-striber på ydersiden såvel som indersiden af ærmet og det klassiske Hummel-logo på brystet.

Danmark endte i det indledende gruppespil i samme gruppe som værtsnationen Frankrig, samt Belgien og Jugoslavien og gik videre fra gruppen som 2'er bag Platini & Co. Med kun 8 hold til EM, gik man fra gruppespillet direkte til semi-finalerne hvor Danmark skulle møde Spanien. 90 minutter var ikke nok til at afgøre en vinder af kampen og efter ekstra spilletid stod den på straffesparkskonkurrence. Her trak Spanien det længste strå, da Preben Elkjær brændte og Manuel Sarabia fra Spanien scorede.

VM 1986 i Mexico
Det danske landshold fortsatte den gode stime, da man efter EM i Frankrig skulle kvalificere sig til verdensmesterskaberne i Mexico. Efter flere flotte sejre mod Sovjet, Norge og Irland, sluttede man som 1'er i gruppen. Danmark endte til VM i gruppe med Vesttyskland, Uruguay og Skotland og gik videre til 1/8-delsfinalerne efter overbevisende at ende som 1'er i gruppen. Undervejs blev Uruguay tilsidesat med en 6-1 sejr til de danske tropper, hvor især Preben Elkjær foldede sig ud med 3 mål.

I 1/8-delsfinalen ventede Danmarks onde ånd fra Spanien og heller ikke denne gang skulle det ende sejrrigt for de rød/hvide. Et knusende 1-5-nederlag ført an af Real Madrids stjerneangriber Emilio Butragueno, der stod for 4 af de spanske mål. Selv med Michael Laudrups opblomstring på det danske landshold, kunne den purunge storspiller ikke forhindre landsholdets exit fra slutrunden.

Den ikoniske trøje er nok endnu en klassiker for danske Hummel, med et rød/hvid nålestribet design på venstre ærme og højre bryst, med en klassisk dansk rød på højre ærme og venstre bryst. Hummel var så sandelig ikke bange for at prøve lidt grænser og denne gang lykkedes det virkelig.

Det danske landshold var i mange år sponsoreret af Hummel og bar deres trøjer til nogle store slutrunder. Hvad syntes du om Hummels retrotrøjer? Kan de konkurrere med nutidens trøjer? Kan du huske hvem der vandt EM i '84 og VM i '86? Giv dit bud og mening til kende i kommentarfeltet nedenunder.