På lørdag går det løs - Danmarks EM sparkes igang i Polen og Ukraine. Danmark har netop overstået den sidste generalprøve og skal nu forsøge at gentage successen fra 1992 i Sverige. Et andet mindeværdigt år for dansk fodbold var 1998, hvor Danmark bl.a. slog Nigeria 4-1 til VM.

Det gjorde de i denne elegante trøje fra den danske producent Hummel. Det danske landshold red på en bølge af success siden EM-guldet i ‘92, og brøstede sig af et af de bedste landshold i Danmarkshistorien.

Holdet talte blandt andre Danmarks nummer 7, Allan Nielsen. På daværende tidspunkt spillede han i Tottenham Hotspurs, for hvem han nåede 97 kampe og scorede 12 mål.

Danmark gik efterfølgende videre til kvartfinalen, hvor de måtte se sig slået af det brasilianske landshold, som endte i finalen, men måtte se sig slået sikkert af det franske landshold, som dermed vandt VM-trofæet på hjemmebane.

Trøjen var designet af danske Hummel og står garanteret klart i hukommelsen for mange fodboldfans, som en af de flotteste trøjer Danmark nogensinde har haft.

Udstyret med en klassisk krave, fik trøjen et meget stilet udtryk. Et tidsløst designelement man har set genskabt flere gange, blandt andet på den nuværende landsholdstrøje, som Danmark skal bruge til EM i Polen og Ukraine.

Denne match-worn trøje fra VM ‘98 i Frankrig, blev blandt andet båret i Danmarks afklapsning af Nigeria, som de slog med hele 4–1, på mål af Peter Møller, Brian Laudrup, Ebbe Sand og Thomas Helveg. Et andet kendetegn ved trøjen, var det danske fodboldforbund, DBUs logo, som var udfærdiget i et glinsende plastik frem for et klassisk broderilogo, som skabte en god kontrast til den ellers klassiske trøje.

På maven ses DBU-logoet igen, der var trykt på trøjen som et vandmærke, som var meget i stil med tidens trends. Se blandt andet sidste ugens Memory Lane med Italiens hjemmebanetrøje 94/96 her.'

Ærmerne fremviste de klassiske Hummel-striber, der er blevet varemærket for den danske producent. Naturligvis udfærdiget i skiftevis røde og hvide striber.

Med EM for døren, står Danmark klar med et af de mest lovende hold i mange år. Tror du Danmark klarer sig igennem deres svære gruppe og opnår success ved den nært forestående slutrunde? Hvad syntes du derudover om trøjen? Hvad er dit bedste minde med det danske landshold? Smid en kommentar lige nedenunder.