Morten Olsen har i dag sat navn på de sidste to spillere der skal repræsentere Danmark ved sommerens EM-slutrunde. Se hele spillertruppen her

Landstræner Morten Olsen har torsdag morgen sat navne på de sidste to spillere i landsholdstruppen til EM-slutrunden i Polen og Ukraine.

De tilfalder centerforsvareren Jores Okore, FC Nordsjælland, og angriberen Nicklas Pedersen, FC Groningen.

19-årige Jores Okore blev sidste efterår hentet ind på U21-landsholdet, som han opnåede tre kampe for, inden landstræner Morten Olsen rykkede ham op i A-landsholdstruppen til de to venskabslandskampe mod Sverige og Finland i november, som han fik spilletid i.

I januar var han med på Ligalandsholdets træningstur til Bangkok, hvor han spillede med i alle holdets tre kampe, mens han sad på bænken i hele landskampen mod Rusland i Parken i februar.

Morten Olsen har benyttet de seks træninger torsdag, fredag og lørdag i sidste uge samt mandag, tirsdag og onsdag med den første gruppe af EM-spillere til at teste Niclas Pedersen, FC Groningen.

24-årige Nicklas Pedersen har spillet sin chance, og får pladsen i truppen efter syv landskampe fordelt med fire i efteråret 2010 og tre i efteråret 2011 og 13 kampe på U21- og U21-landsholdet.

”Jores er efter et rigtigt godt år udtaget som én af de fire midterforsvarer i landsholdstruppen,” udtaler landstræner Morten Olsen, og uddyber om Niclas Pedersen:

”Vi har ikke været i tvivl om Niclas’ kvaliteter, men vi har været i tvivl om hans fysik. Under træningerne her i Helsingør har han ikke alene bekræftet os om hans fantastiske teknik og målfarlighed, men vi har belastet ham fysiske til det yderste, og han har bestået.”

Mens Nicklas Pedersen som nævnt har deltaget i de seneste seks træninger, tjekker Jores Okore ind i landsholdslejren sammen med de resterende superligaspillere, Andreas Bjelland og Tobias Mikkelsen, også FC Nordsjælland, Jakob Poulsen, FC Midtjylland, og Lars Jacobsen, FC København, til træningen torsdag eftermiddag klokken 16.30.

Den officielle EURO 2012 trup:

Thomas Sørensen Stephan Andersen Anders Lindegaard

Lars Jacobsen Michael Silberbauer Simon Busk Poulsen Daniel Wass Simon Kjær Daniel Agger Andreas Bjelland Jores Okore

William Kvist Christian Poulsen Niki Zimling Jakob Poulsen Lasse Schöne Christian Eriksen Dennis Rommedahl

Tobias Mikkelsen Michael Krohn-Dehli Thomas Kahlenberg Niclas Pedersen Nicklas Bendtner

Fredag den 25. maj rejser truppen til Hamburg, hvor landsholdet møder Brasilien i en landskamp lørdag den 26. maj.

Derefter træner landsholdstruppen i Helsingør i ugen op til den sidste forberedelseskamp mod Australien i Parken lørdag den 2. juni.

Truppen rejser fra Københavns Lufthavn til Polen mandag den 4. juni om formiddagen, og indkvarterer sig på DBU’s basecamp-hotel, Marine Hotel i Kolobrzeg, tidligt på eftermiddagen.

Dermed vælger Morten Olsen at arbejde med spillerne i den reelle EM-trup gennem hele forberedelsesperioden i den rækkefølge, de har afsluttet deres klubturneringer. Med mulighed for at erstatte eventuelt skadede spillere undervejs ifølge reglerne helt frem til dagen inden landsholdets første kamp ved EM-slutrunden, hvis der er tale om en alvorlig skade.

Den officielle deadline for udtagelsen af trupperne til slutrunden er af UEFA fastsat til tirsdag den 29. maj.

Kilde: www.dbu.dk

Husk at du selvfølgelig kan bestille din landsholdstrøje lige her på Unisport.dk så du er klar til, at støtte de danske drenge ved EM i Polen og Ukraine.

Danmark - Hjemmebanetrøje 12/13 499,-

Danmark - Hjemmebanetrøje 12/13 Børn 399,-

Hvad synes du om truppen? Hvem synes du Olsen har overset? Del din mening i kommentarfeltet