Bayern Münchens Mario Gomez fortæller om mange forskellige ting fra en hverdag i en hektisk fodboldverden. Hør også hvad han mener om sine nye evoSPEED støvler

Du er i øjeblikket involveret i en stor PUMA kampagne. Kan du lide, at arbejde sammen med andre internationalt anerkendte atleter som Usain Bolt og Fernando Alonso? Selvfølgelig er det en ære, og det er altid rigtig sjovt, at møde andre store atleter når vi laver forskellige reklamespots.

Under det nærstforestående EM 2012 skal du spille i den nye evoSPEED 1. Hvad synes du om støvlen og, hvor mange mål håber du, at score for Tyskland med dem?

Jeg er vild med den nye støvle, fordi den har et perfekt fit samtidig med at den er ekstremt let. Men jeg har ikke sat mig selv et mål når det kommer til antallet af scoringer. Jeg sætter mig aldrig for, at score et bestemt antal mål, det bryder jeg mig ikke om.

Hvilke krav har du til dine støvler?

For mig er det utrolig vigtigt med et godt fit, så jeg føler mig komfortabel i støvlen. Specielt fordi støvlerne er mit eneste rigtige værktøj og redskab. Så er vægten selvfølgelig også en vigtig faktor, jo lettere jo bedre er det. Og det passer perfekt til evoSPEED 1.

Du har lige forlænget din kontrakt med Bayern München til 2016. Hvad er dine mål med klubben i de kommende år?

Bayern Müncehner en stor klub, hvor jeg føler mig rigtig godt tilpas. Det er også her at jeg ser de bedste muligheder for min fortsatte udvikling som fodboldspiller. Jeg er overbevist om at vi kan opnå rigtig meget i de kommende sæsoner. Og jeg vil gøre mit bedste for, at bidrage med alt, hvad jeg kan give.

Hvad kommer der til, at ske efter 2016? Måske et skifte til Spanien, der jo er din fars hjemland, eller kan du se dig selv slutte karrieren i München? Det er selvfølgelig meget svært for mig, at svare på, på nuværende tidspunkt. Hvis der på et tidspunkt ikke længere vil være brug for mig i München kan jeg godt forestille mig et skifte til en udenlandsk klub. Lige nu ligner det dog mest af alt kun spekulationer om fremtiden.

Du fik din egen Facebook side i starten af 2012, og allerede nu har du mere end 300.000 fans. Hvor vigtig er direkte kommunikation med fansene for dig? Jeg er meget glad for den positive feedback og den enorme støtte jeg har fået fra mine fans. Det er derfor at min direkte og personlige kontakt med mine fans er meget vigtig for mig. De følger vores kampe og støtter os på en utrolig lidenskabelig måde. Det ville jeg gerne takke og anerkende dem for igennem min Facebook side.

Hvilken fodboldspiller er dit forbillede? Romario. Han var den første spiller jeg rigtig tog notits af. Han var en topangriber der scorede mål på samlebånd, og så har han et navn der minder meget om mit. Derfor følte jeg også et specielt bånd til ham da jeg var mindre.

Hvad mangler aldrig i din sportstaske? Mine benskinner.

Hvad er dit mål med det tyske landshold ved EM? Det er igen et meget svært spørgsmål. Vi går selvfølgelig efter den samlede sejr. Vi har helt sikkert kvaliteten til, at gå hele vejen, men i en turnering der er så stor som EM kan man aldrig rigtig planlægge noget fordi der kommer så mange forskellige faktorer i spil. Man har naturligvis også brug for, at have marginalerne på sin side for, at vinde en EM-slutrunde. I forhold til tidligere slutrunder, hvor min egen rolle var meget perifær så vil jeg have en vigtig rolle på holdet i år. Jeg vil tage ansvar og hjælpe holdet til succes.

Hvordan vil du vurdere de øvrige hold i jeres gruppe?

Jeg må sige at vi er havnet i en meget vanskelig gruppe, hvor det virkelig bliver svært at komme til knock-out fasen.

Portugal En meget svær opgave fordi Portugal har et meget stærkt hold. Man ser også ofte at Cristiano Ronaldo kan afgøre en fodboldkamp med et enkelt øjebliks genialitet.

Danmark En meget farlig modstander. Specielt fordi alle tre andre hold forventer tre sikre point imod danskerne.

Holland Også et stærkt og godt fodboldhold med mange gode individualister der egenhændigt kan afgøre fodboldkampe.

Får Mario Gomez og die Nationalelf succes ved EM? Hvad synes du om den nye evoSPEED? Del din mening i kommentarfeltet