Tidligere i dag løftede vi sløret for den helt nye Puma evoSpeed 1, som bl.a Sergio Aguüero skal spille i. Puma har dog også lavet en læderversion af støvlen, som vi naturligvis også har taget et kig på - se alle de lækre billeder her.

Siden 2006 har Pumas speedsilo heddet Velocity, som var meget populær i starten. Til sidst var det dog kun rigtig SL-modellerne, som havde tilslutning, og derfor var det tid til noget nyt for Puma.

Den nye Puma evoSpeed er bygget efter et koncept, der har 3 ting i fokus; lav vægt, flex og fit, og evoSpeed går således efter at levere optimalt på disse områder. Det første kriterie opfylder støvlen da også meget godt, da evoSpeed 1 K-skind vejer 189 gram - og dermed klemmer den sig ind blandt de letteste læderstøvler på markedet.

Puma er gået væk fra det efterhånden ikoniske Velocity-design med Pumaen på indersiden af støvlen, og har i stedet introduceret Puma-striben, der ender i et lyn - eller en såkaldt Lightning Bolt. Dette er en reference til verdens hurtigste mand, Usain Bolt - som også kommer til at bruge en løbesko med samme design som evoSpeed 1 til OL.

Overdelen er lavet af lækkert kænguruskind, som faktisk både virker til at være ganske blødt og smidigt, men også have en vis tykkelse, hvilket skal give et handskeagtigt og yderst behageligt fit. Snuden er blevet udstyret med syninger, som sikrer at den holder sin spidse form, samtidig med at det forhindrer læderet i at overstrække.

Med hensyn til fit er Puma evoSpeed blevet lavet en del om i forhold til v1.10 og v1.11, og den nye evoAptoLast, der er den fodform støvlen er lavet over, er blevet mere rundet i snuden og sidder anderledes på vristen, hvilket giver et bedre og mere naturligt fit. Læderoverdelen er endvidere lavet, således at den smyger sig perfekt om foden, og dermed giver et tæt og lækkert fit.

Sålen på evoSpeed er bygget op for at sikre optimal fleksibilitet for foden, og derfor har Puma lavet den med deres såkaldte DuoFlex-teknologi, som sørger for at forforden kan bøje de rigtige steder og dermed lade foden bevæge sig så naturligt som muligt.

Selve ydersålen er lavet med runde knopper, og er en supertynd, et-stykke PEBAX sål. Dette sikrer at vægten kan holdes nede, samtidig med at de to torsionsbarer på sålen giver god trykdistribution.

Som en lille finurlig ting har Puma også lavet deres snørebånd om, således at de er tynde i bunden af snøringen, men som gradvist bliver tykkere jo længere de kommer op mod de sidste snørehuller. På denne måde er det lettere at håndtere og binde sine sko, og det er en velkommen tanke fra Pumas side.

Du kan allerede nu forudbestille Puma evoSpeed 1 Hvid/Blå/Rød - kun 1.444,-

Puma evoSpeed 1 er allerede ved at blive rullet ud til stjerner som Mario Gomez, Sergio Agüero og sågar også danske Jacob Poulsen, og den får sin officielle debut på banen d. 26. maj, når Tyskland møder Schweiz samt når Danmark i Hamborg tager imod Brasilien.

Nu hvor du har set den nye evoSpeed 1 fra Puma, hvad tænker du så om støvlen? Er det godt, at Puma har bevæget sig væk fra Velocity-konceptet, eller skulle de have fortsat i samme boldgade? Del meget gerne dine reaktioner på den nye støvle og det nye design med os herunder.