I den sidste uge så vi en mystisk Puma camouflage-støvle, og mange gættede på at der var tale om en testmodel af Pumas nye speedstøvle. Det var ikke helt galt, og nu kan vi løfte sløret for, hvad det var Puma havde camoufleret - den helt nye Puma evoSpeed 1, som bl.a Sergio Aguüero skal spille i.

Siden 2006 har Pumas speedsilo heddet Velocity, som var meget populær i starten. Til sidst var det dog kun rigtig SL-modellerne, som havde tilslutning, og derfor var det tid til noget nyt for Puma.

Den nye Puma evoSpeed er bygget efter et koncept, der har 3 ting i fokus; lav vægt, flex og fit, og evoSpeed går således efter at levere optimalt på disse områder. Det første kriterie opfylder støvlen da også meget godt, da evoSpeed vejer 180 gram - og dermed klemmer den sig ind blandt de letteste støvler på markedet.

Puma er gået væk fra det efterhånden ikoniske Velocity-design med Pumaen på indersiden af støvlen, og har i stedet introduceret Puma-striben, der ender i et lyn - eller en såkaldt Lightning Bolt. Dette er en reference til verdens hurtigste mand, Usain Bolt - som også kommer til at bruge en løbesko med samme design som evoSpeed 1 til OL.

Overdelen på evoSpeed er lavet af ét tyndt stykke japansk mikrofiber, som skal smyge sig om foden og give et præcist og blødt touch på bolden. Samtidig er overdelen belagt med en såkaldt GripTex, som er små, klæbende knopper, hvilket skal give et bedre greb i bolden især i vådt føre. På den måde opnås der optimale betingelser for kontrol i alle forhold.

Med hensyn til fit er Puma evoSpeed blevet lavet en del om i forhold til v1.10 og v1.11, og den nye evoAptoLast, der er den fodform støvlen er lavet over, er blevet mere rundet i snuden og sidder anderledes på vristen, hvilket giver et bedre og mere naturligt fit. Samtidig er evoSpeed 1 udstyret med Pumas nye Everfit Cage, som er forstærkninger på indersiden af overdelen, der giver stabilitet til midterfoden og sørger for at støvlen altid sidder tæt.

Sålen på evoSpeed er bygget op for at sikre optimal fleksibilitet for foden, og derfor har Puma lavet den med deres såkaldte DuoFlex-teknologi, som sørger for at forforden kan bøje de rigtige steder og dermed lade foden bevæge sig så naturligt som muligt.

Selve ydersålen er lavet med runde knopper, og er en supertynd, et-stykke PEBAX sål. Dette sikrer at vægten kan holdes nede, samtidig med at de to torsionsbarer på sålen giver god trykdistribution.

Som en lille finurlig ting har Puma også lavet deres snørebånd om, således at de er tynde i bunden af snøringen, men som gradvist bliver tykkere jo længere de kommer op mod de sidste snørehuller. På denne måde er det lettere at håndtere og binde sine sko, og det er en velkommen tanke fra Pumas side.

Du kan allerede nu forudbestille Puma evoSpeed 1 Hvid/Blå/Rød - kun 1.444,-

Puma evoSpeed 1 er allerede ved at blive rullet ud til stjerner som Mario Gomez, Sergio Agüero og sågar også danske Jacob Poulsen, og den får sin officielle debut på banen d. 26. maj, når Tyskland møder Schweiz samt når Danmark i Hamborg tager imod Brasilien.

Nu hvor du har set den nye evoSpeed 1 fra Puma, hvad tænker du så om støvlen? Er det godt, at Puma har bevæget sig væk fra Velocity-konceptet, eller skulle de have fortsat i samme boldgade? Del meget gerne dine reaktioner på den nye støvle og det nye design med os herunder.