Lørdagens Champions League-finale blev en af de mere spændende af slagsen, og først efter et sent udlignende mål og straffesparkskonkurrence kunne Chelsea kalde sig de nye Champions League-vindere. Finalen blev dog også udstillingsvindue for en masse nye farvevarianter af fodboldstøvler, som vi tager et kig på i dag.

Juan Manuel Mata (Chelsea FC) - Nike Mercurial Vapor VIII Clash Hvid/Rød Chelseas lille, elegante spanier har haft en glimrende sæson med to trofæer, og har da også været en af de helt store oplevelser på London-holdet i denne sæson. I finalen var Mata trukket i den splinternye EM-farve af Vapor VIII, nemlig Hvid/Rød, som så meget ikonisk ud på banen.

Fernando Torres (Chelsea FC) - Nike T90 Laser IV Clash Hvid/Grøn En anden af Chelseas spanske spillere, Fernando Torres, har haft en mindre god sæson, og selv om han har fundet lidt af sin gamle målform mod slutningen af sæsonen, er han aldrig helt kommet i gear. Torres spillede dog en ganske udmærket finale da han kom ind, hvilket skete i den nye T90 Laser IV Clash Hvid/Grøn.

John Obi Mikel (Chelsea FC) - Nike T90 Laser IV Clash Hvid/Grøn Torres var dog ikke alene om at trække i den Hvid/Grønne Laser IV - også John Obi Mikel fra Chelsea var nemlig at finde i den nye farvevariant, som fik sin første officielle kampdebut i Champions League-finalen.

David Luiz (Chelsea FC) - Nike CTR360 Maestri II Clash Hvid/Blå Normalt har vi set David Luiz i Nikes Tiempo-kollektion, men for nylig skiftede brasilianeren til kontrolsiloen, CTR360. Således troppede Luiz op i en Maestri II Clash i Hvid/Blå, der matchede Chelseas dragt ganske godt. Luiz tornede sit straffespark i mål, så mon ikke han var ganske godt tilfreds med støvlerne?

Ashley Cole (Chelsea FC) - Nike Tiempo Legend IV Clash Hvid/Sort Også Ashley Cole var at finde i den nye Nike Clash-kollektion, og han kompletterede Chelseas setup med alle de nye støvler, idet han spillede i den ekstremt elegante Hvid/Sorte variant af sin Tiempo Legend IV. Cole spiller interessant nok i den almindelige Legend IV, og har gjort det siden støvlen kom på markedet.

Frank Lampard (Chelsea FC) - Adidas AdiPURE 11pro Blå/Infrarød I John Terrys fravær var Frank Lampard valgt til kaptajn i den ekstremt vigtige kamp, og da det gjaldt svigtede “Lamps” da heller ikke og smadrede sit straffespark sikkert i nettaget bag Neuer. Lampard spillede i den nye EM-farve af AdiPURE 11pro, Blå/Rød, hvilket var interessant, da han ikke har spillet meget i 11pro i denne sæson.

Salomon Kalou (Chelsea FC) - Adidas F50 Adizero Infrarød/Blå Der var også givet fuld tryk fra Adidas' side med de nye EM-farver, og derfor var Adizero-spilleren Salomon Kalou naturligvis også at finde i den nye farvevariant af Adizero til EM, Infrarød/Blå. Farverne er de samme som på Predator LZ og AdiPURE 11pro, og selv om den røde er mere dominerende på Adizeroen end de andre to støvler, givet det et ganske flot udtryk.

Anatoliy Tymoshchuk (FC Bayern München) - Adidas F50 Adizero Infrarød/Blå Til lørdagens finalekamp var altmuligmanden Tymoshchuk at finde i Bayern Münchens forsvar - og han var naturligvis også trukket i den nye farvevariant af Adizero. I modsætning til Kalou var det dog lædervarianten, Tymoshchuk havde taget på, og man må sige, at farven gør sig rigtig godt til Bayerns dragt.

Arjen Robben (FC Bayern München) - Adidas F50 Adizero Infrarød/Blå En af de helt store syndere på Bayerns hold var Arjen Robben, der brændte det uhyggeligt vigtige straffespark, som Bayern fik tildelt i den forlængede spilletid. Robben blev da også slået så tilpas meget ud, at han lod Neuer overtage sit spark i straffesparkskonkurrencen - og lørdagens kamp har nok ikke været den bedste debut for Robbens nye Adizero i Infrarød/Blå.

Fränck Ribery (FC Bayern München) - Nike Mercurial Vapor VIII Clash Hvid/Rød Franske Ribery var trukket i den nye farvevariant af Mercurial Vapor præcis som Juan Mata, men Ribery fik desværre for ham ikke lov at have et afgørende spark med, da kampen skulle afgøres. Ribery blev nemlig skadet, da Drogba begik straffespark på ham, og måtte se resten af kampen fra bænken.

Thomas Müller (FC Bayern München) - Adidas Predator LZ Blå/Infrarød Den målfarlige midtbanespiller var igen på pletten, da Bayern kom foran efter 83 minutters spil. Müller ramte et indlæg perfekt, studsede bolden i jorden og ind bagved Cech i Chelseas mål. Müller er skiftet over til Predator LZ fra sine Adizero, og spiller i EM- og launch-farven, Blå/Infrarød.

Jerome Boateng (FC Bayern München) - Nike Tiempo Legend IV Elite Clash Hvid/Sort Indtil Vapor VIII kom på markedet spillede begge Boateng-brødre i Tiempo, men efter Prince’s skfit til Mercurial er det kun Jerome, der spiller i Legend-støvlen. Han var til finalen at finde i sin Clash-udgave af Tiempo Legend IV, endda med personligt broderi på.

Phillip Lahm (FC Bayern München) - Adidas AdiPURE 11pro Blå/Infrarød Bayern Münchens anfører, den hurtige venstreback Phillip Lahm, havde måske set frem til at løfte trofæet, da Müller pandede Bayern foran, men måtte skuffet se til mens han kollega, Frank Lampard, hævede pokalen med de store ører. Ligesom Lampard var Lahm i den nye EM-farve af AdiPURE 11pro, Blå/Infrarød.

Toni Kroos (FC Bayern München) - Adidas AdiPURE IV Hvid/Sort Godt nok var både Lampard og Lahm at finde i den nye AdiPURE, men der var også et par spillere i finalen, som Adidas åbenbart ikke kunne drive i den nye støvle. En af dem var Toni Kroos, der trofast har holdt fast i sin AdiPURE IV. Det gjorde han også i finalen, formentlig til Adidas' undren.

Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München) - Adidas AdiPURE III Hvid/Sort/Rød Det er dog ikke kun Kroos, der trak i en gammel model af AdiPURE - også Bastian Schweinsteiger, der ellers er frontfiguren på 11pro og allerede for længe siden har testet den Blå/Infrarøde støvle. 11pro falder åbenbart ikke i Schweinis smag, og han spillede derfor i sine gamle, trofaste støvler. De kunne desværre ikke hjælpe ham i det afgørende øjeblik, og Schweinsteiger måtte se sit afgørende skud reddet af Peter Cech.

Hvad synes du om udfaldet af CL-finalen? Var det fortent at Chelsea vandt, eller skulle Lahm & Co. have løftet trofæet i stedet? Giv os også din mening om de to EM-kollektioner fra Adidas og Nike - hvilken en er fedest?