I denne uges Memory Lane ser vi nærmere på Bayer Leverkusens flotte hjemmebanetrøje fra sæsonen 93/94.

Bayer Leverkusen anno 1993 var en klub der forsøgte, at etablere sig i toppen af tysk fodbold. Klubben havde spillet i den bedste tyske række siden starten af 80'erne, hvor man havde levet en relativ anonym tilværelse i midten af Bundesligaen.

I sommeren 1993 vandt klubben sin første og hidtil eneste pokaltitel da Ulf Kirsten scorede kampens eneste mål i finalen mod Hertha BSC Berlins reservehold.

Sæsonen 93/94 udviklede sig til en stor sæson for die Werkself, klubben endte på en flot tredjeplads. Det var første gang at medicinklubben slutted blandt de øverste tre i Bundesligaen.

Som pokalvinder deltog klubben i Pokalvindernes turnering. Her nåede klubben helt til kvartfinalen, hvor Benfica fra Lissabon slog klubben ud på reglen om udebanemål.

Trøjen var nøjagtigt som i dag lavet af Adidas. De to brands har kørt parløb lige siden det blev kutyme, at have trøjeproducenter.

På maven var der et billede af en kamæleon, med skriften Talcid nedenunder. Talcid er en tyggetablet der hjælper mod akutte mavesmerte. Produktet findes faktisk dem dag i dag. Kamæleonen var på Bayers trøjer fra 92-95.

Bayer Leverkusen er oprindeligt lavet som medicinalfabrikanten Bayers sportsafdeling. Klubbens daværende logo var derfor mere eller mindre et eksakt replicer af medicinalfirmaets ditto. Bayer ejer fortsat fodboldklubben, og sådan vil det nok altid være.

Designet på trøjen var bygget op efter det klassiske Adidas template fra 92-94. En del af de deltagende lande ved EM i 92 spillede i dette design.

Hvad synes du om trøjen? Ved du hvilken dansk spiller der slog sine folder i Leverkusen i midten af halvfemserne? Fortæl os det lige her i kommentarfeltet