Som kutyme efterhånden er, når der er en stor, international turnering er på agendaen, lancerer Nike en støvlepakke specifikt til lejligheden - og dette er også tilfældet med det kommende EM. Her har Nike lanceret deres “Clash” kollektion, som med et slående farvedesign kommer til at skille sig ud på de polske og ukrainske stadions til sommer.

Mens nedtællingen til Polen og Ukraine begynder at få momentum og scenen er sat til en af de største begivenheder i fodbold, introducerer Nike deres “Nike Clash Kollektion” for at markere en fodboldsommer, der lader til at blive rigtig lovende. Nogle af verdens allerbedste spillere som Cristiano Ronaldo, Andreas Iniesta, Wayne Rooney og Gerard Pique vil gå på banen i den nye kollektion, som kommer til at blive lige så genkendelig som den populære sølv/orange-kollektion fra VM 2010.

De fire støvler i Nikes siloer, Mercurial Vapor VIII, CTR360 Maestri II, T90 Laser IV og Tiempo Legend IV kommer alle til at have et frækt desing med en hvid snude og en farvet hæl - sidstnævnte endda i en iøjnefaldende farve, som vil være individuel for hver kollektion.

Den nye kollektion kommer til at få sin debut til Champions League-finalen i Mücnhen på lørdag d. 19. maj - og senere vil de få masser af opmærksomhed til sommerens EM-slutrunde når de skal bruges af Nikes landsholdsspillere.

Hver støvle i kollektionen er lavet med henblik på at skabe et unikt udtryk for kollektionen, men samtidig at give et uniformt billede på tværs af Clash-kollektionen.

Nike Mercurial Vapor VIII er udstyret med farven Solar Red, som er en intens rød, der indikerer eksplosiv fart. Dette går godt i spænd med støvlens nye udtryk og den store overhaling, som den har fået. Vapor VIII er udstyret med en overdel af Teijin mikrofiber, som denne gang har en læderfinish - på denne måde kommer denne Vapor VIII til at skille sig ud fra de tidligere både på design og overdel.

Nike CTR360 Maestri er lavet med en lys blå til den sikre midtbanespiller, og støvlen er da også lavet til den distribuerende spiller midt på banen, der sætter tempoet i kampen med sine præcise afleveringer. Støvlen er udstyret med en overdel af KangaLite samt Pass og Receive Pads for større kontrol og præcision i afleveringerne.

Nike T90 Laser IV har fået en elektrisk grøn for at signalere den dødbringende angribers effektivitet. Støvlen er lavet med angriberens behov in mente, og skal give mulighed for at kapitalisere på blot et enkelt øjeblik for at vende en kamp.

Nike Tiempo Legend IV er lavet til den klassiske forsvarsspiller, som udviser en helt ubesværet stil. Legend IV kombinerer klassiske dyder med innovation i en støvle, der tilbyder lækkert kængurulæder og optimal komfort. Samtidig er den udstyret med Flywire for stabiltet samt en sål af carbonfiber, hvilket sikrer lav vægt og god spændstighed i sålen.

“Sammenstødet mellem den traditionelle hvide og mere moderne, ungdommelige farver vil give et virkelig kraftfuldt og iøjnelfaldende udtryk på banen,” siger Andy Caine, som er Global Creative Director for Nike. “Nikes Clash Collection leverer støvler af højeste kvalitet med skarpe farvekontraster, der reflekterer de store rivaliseringer og oplevelser, i kommer til at se til sommer. Det fejrer vi med karakteristiske farver, der skiller sig ud”

Alle fire støvler kan forudbestilles fra i morgen her på Unisport.dk - og vil du gerne have dine Nike Clash EM 2012-støvler er det en god ide at forudbestille dem, da støvlerne plejer at være enormt populære.

Hvad synes du om Nikes EM-pakke, og kan du lide de todelte støvler med de forskellige farver? Fortæl os meget gerne hvad du synes om konceptet, samt hvilken støvle der er din desingmæssige favorit lige herunder nyheden.