Denne weekends Memory Lane byder på en helt særlig trøje. Vi har nemlig haft Bolognas jubilæumstrøje fra 2009 under luppen

Bologna FC 1909 blevt stiftet d. 3 oktober 1909, og selvom succesen i nyere tid kun har været sporadisk hører klubben faktisk til blandt Italiens mest vindende klubber.

Klubben har traditionelt spillet i blå og rød, da klubbens første anfører foreslog netop disse farver, da de også blev brugt på hans datters universitet.

Da klubben i oktober fyldte 100 år lavede klubbens trøjeleverandør Macron en trøje der næsten var en eksakt replica af den aller første dragt Bologna brugte.

Trøjen blev kun lavet i 2999 eksemplarer, og den trøje som vi har fået fingrer i er nummer 2716 i rækken.

Klubbens storhedstid ligger noget tilbage, men Rossoblù har faktisk vundet det italienske mesterskab hele syv gange. Sidste gang Lo Scudetto kom til Lamborghini-byen var i sæsonen 1963-64, men majoriteten af mesterskaberne kom dog i hus noget tidligere.

Det var nemlig umiddelbart før den anden verdenskrig at klubben for alvor var en stormagt i italiensk fodbold. Inden for en periode på 16 år blev Bologna mester intet mindre end seks gange.

Ligeledes vandt klubben Mitropa Cuppen tre gange. Mitropa Cuppen, var en af de første store europæiske klubturneringer. Det var hold fra primært Central- og Østeuropa der deltog, og faktisk var en dansk spiller på et tidspunkt meget afgørende for Bologna i denne turnering.

Harald Nielsen slog nemlig sine folder i Bologna i perioden 1961-1967. Og allerede i sit første år i klubben var han en afgørende faktor da klubben vandt Mitropa Cup. Finalen blev spillet over to kampe, og i 1961 var han med til, at sikre sejren mod tjekkiske Slovan Nitra.

I den første kamp i Tjekkiet spillede klubben 2-2, hvor Harald Nielsen scorede til 1-1. I returkampen i Bologna et par uger senere var der dog ikke megen tvivl om, hvem der ville tage trofæet.

Bologna kom foran med 2-0 på scoringer af Demarco og Pascutti, og da Harald Nielsen i det 55. minut scorede til 3-0, var den samlede sejr mere eller mindre en realitet.

Harald Nielsen endte som noget af en klubnomade i italiensk fodbold, da han også nåede, at repræsentere Inter, Napoli og Sampdoria i sin karriere. Det var dog i Bologna at han havde sin bedste tid, da han i både 1963 og 1964 blev topscorer i Serie A.

Knapt et halvt århundrede senere fyldte klubben altså 100 år, og i Serie A kampen d. 4. oktober 2009 mod Genoa spillede klubben i den flotte jubilæumstrøje.

Kampen mod Genoa endte dog som noget af en fuser, da klubben led et smerteligt 3-1 nederlag. Det var kun med det yderste af at man reddede livet i den bedste italienske række.

Klubben sluttede på 17. pladsen, og deermed undfik med lige akkurat degradering til Serie B.

Hvad synes du om denne trøje? Er du Bologna-fan? Del din mening i kommentarfeltet