Nike har netop løftet sløret for de hjemmebanetrøjer, som deres store landshold skal benytte til EM, og heriblandt var den trøje, som Cristiano Ronaldo og Portugal skal spille med under sommerens EM-slutrunde. Den trøje tager vi her et kig på - så vær med og oplev Portgals nye hjemmebanetrøje

Den nye portugisiske hjemmebanetrøje er er blevet udsmykket med symboler fra Portugals gloriøse søfartshistorie.

Trøjen er rød med en elegant, rund krave i grøn. På ærmerne er der lavet grønne kors, hvor den vandrette streg går hele vejen rundt langs ærmet. Dette kors er et værdsat portugisisk nationalsymbol, og var at finde på sejlene af de portugisiske skibe, da de opdagelsesrejsende sejlede ud og undersøgte verden.

Temaet for den nye trøje er “less is more”. Således har man fjernet det grønne bånd på brystet, og blot lade den mørkerøde farve dominere. Samtidig har man valgt at holde shortsene i samme farve som trøjen, og har altså droppet de hvide shorts fra sidste års hjemmebanedragt. Sokkerne topper dragten af, idet de også er mørkerøde med en grøn stribe samt et grønt kors på. Enkelt og stilrent.

I nakken af trøjen er der lavet en armillarsfære, som er et astronomisk instrument, der blev brugt til undervisning og astronomiske observationer i oltidens Grækenland, og som de portugisiske opdagelsesrejsende bruge på deres færd.

Armillarsfæren har været et nationalsymbol i over 500 år, og kan ses i portugusisk arkitektur, og er faktisk det gule symbol bag det portugisiske våbenskjold i Portugals flag.

Portugals nye landsholdstrøje er allerede blevet meget flot modtaget, og du kan forudbestille dit eget eksemplar af Portugal hjemmebanetrøjen lige her.

Hvad siger du til A Selecçãos nye hjemmebanetrøje - og glæder du dig til at se Cristiano Ronaldo, Luis Nani og Raul Meireles i aktion til sommerens EM-slutrunde? Del meget gerne dine tanker om den nye trøje med os i boksen herunder.