EM 2012 kommer tættere og tættere på, og efter at have lanceret en række nye udebanetrøjer har Nike nu offentliggjort nye trøjer for deres store nationer - og dem kan du se lige her.

Nike har afsløret designet for fem af de nationer - Kroatien, Frankrig, Holland, Polen og Portugal - der kommer til at gå på banen i helt nye uniformer. Samtidig har Nike også suppleret andre af deres store nationer med nye hjemmebanetrøjer, herunder USA og Australien.

Det visuelle design omkring hver landsholdstrøje er udviklet på baggrund af inspiration fra de respektive nationale identiter og sågar også fodboldkulturen fra hvert land.

Således er der masser af detaljer på de enkelte trøjer, der kan føres direkte tilbage til hvert holds historie og fodboldmæssige arv.

Nikes designer, Thom Walker, siger følgende om de nye landsholdstrøjer: “Vi har gjort bemærkelsesværdige fremskridt både når det kommer til design og teknologier siden de sidste landsholdstrøjer. De er hurtigere, lettere og stærkere end nogensinde før. Trøjerne er 23 % lettere, hvilket betyder at spillerne bærer mindre vægt på banen.”

Walker tilføjer desuden, at “Laser-skårede huller til ventilation under trøjernes armhuler sikrer at de har køling hvor der er behov for det. Dette tiltag, koblet med det nye, aerodynamiske fit betyder at det er de mest avancerede trøjer vi nogensinde har produceret.”

Hvad synes du om de nye trøjer? Lad os endelig vide hvad du synes om det samlede indtryk, samt naturligvis hvilken trøje der er din favorit. Sørg også for at holde øje med Unisport.dk i de kommende dage, hvor vi kommer til at kigge nærmere på hver enkel af de fem nye EM 2012 hjemmebanetrøjer.