Efter at have haft topmodellen Superfly i deres Mercurial-kollektion i tre varianter, har Nike nu droppet deres dyre model. Dette gør dog også, at der kommer et hul i Nikes Mercurial-silo, og nu har amerikanerne taget et yderst interessant skridt for at fylde.

Vi fik nemlig i et interview med Mercurial-designer Andy Caine løftet sløret for, hvad Nike har af planer med deres Mercurial-kollektion. Efter Vapor VIII blev topmodellen, har det lidt ligget i luften, at Nike ville lavet noget specielt op til EM-slutrunden.

Det må man også sige er tilfældet, for Nike har nemlig besluttet sig for helt eksklusivt at bringe den første Nike Mercurial Match R9-støvle tilbage i et yderst begrænset oplag til EM. Den første Mercurial-støvle, som Luis Ronaldo brugte til VM i 1998, bliver genproduceret med fuldstændig samme materialer, læst og egenskaber som dengang.

Om den “nye” Mercurial-støvle siger Andy Caine, at “Nike vil gerne lave noget opsigtsvækkende til EM, og nu vi føler at vi har lavet den bedste Mercurial nogensinde med Vapor VIII, kunne det være interessant at bringe den første Mercurial tilbage i et begrænset antal til EM også.”

“Tanken bag Match Mercurial R9 er nemlig, at den vil blive brugt af de af Nikes Mercurial-profiler, der når semfinalen og finalen under EM, hvor den altså vil få maksimal eksponering og minde folk om Mercurial-seriens arv,” siger Andy Caine.

Nike Match Mercurial R9 vil blive produceret i et yderst begrænset antal i den ikoniske Sølv/Blå/Gule farvevariant. Således vil der kun blive lavet 2012 par af støvlen. Heldigvis har vi sikret os 10 af disse par, som du helt eksklusivt i Danmark vil kunne købe her på Unisport.dk. Støvlerne kommer på markedet d. 1. juni, og kommer til at koste 2.000 kr - altså en rigtig god pris for en legendarisk fodboldstøvle. Match Mercurial R9 kan forudbestilles fra d. 21 juli.

Hvad siger du til, at Nike bringer den første Mercurial tilbage - og håber du at se Cristiano Ronaldo i Luis Ronaldos gamle støvle i semifinalerne til EM? Del meget gerne din mening med os i boksen herunder nyheden.