Du har nu en helt unik mulighed for, at sikre dig nogel af de mest legendariske danske landsholdstrøjer der nogensinde er lavet. Hummel har genoptaget produktionen af en perlerække af de mest bemærkelsesværdige landsholdstrøjer

De glade 80'ere. Det var der dengang, hvor verden stadig forholdte sig til konflikten mellem USA og Sovjetunionen, den mest populære spillekonsol hed Commodore 64, Michael Jackson var på toppen af sin karriere og det danske landshold blev regnet for et af de allerbedste i verden.

I 1982 indledte landsholdet jagten på en billet til EM slutunden i Frankrig i 1984. Den første kvalifikationskamp blev spillet i Idrætsparken i København. Modstanderen var mægtige England var modstanderen.

To gange kom de engelske gæster foran, og to gange formåede Danmark at udligne den engelske føring. Jesper Olsens mål til 2-2 blev endda først scoret i det 89. minut, så det var på et hængende hår at Danmark fik point med fra første kamp.

Sidenhen udviklede kvalifikationsgruppe 3 sig til et parløb mellem Danmark og England. Hjemmebanen i København var et decideret fort, hvor ingen andre hold end englænderne formåede, at tage point fra de danske drenge. Den mest afgørende kamp var udekampen i England. På forhånd var Danmark ikke spået mange chancer for, at komme helskindet far mødet med de engelske stjerner.

Heldigvis er bolden rund, og intet er afgjort på forhånd. Danmark vandt på et straffespark sat ind af Europas bedste fodboldspiller i 1977, den lille Allan Simonsen.

Faktisk har du mulighed for, at få 82/83 trøjen med nummer 9 på ryggen, det var det nummer som Allan Simonsen havde patent på i en årrække på det danske fodboldlandshold.

Danmark - Hjemmebanetrøje 82/83 FORUDBESTILLING 299,-

Ved EM i 1984 fik Danmark en ny trøje, at spille i. Det var anden gang at Danmark var med til et Europamesterskab. Første gang var i 1964, hvor det blev til en fjerdeplads, efter semifinalenederlag til Sovjetunionen.

Danmark åbnede turneringen mod værtsnationen Frankrig. Her blev det til et, trods alt, ærefuldt 0-1 nederlag, på en scoring af turneringens senere topscorer Michel Platini.

Den næste gruppekamp bød på en decideret udklaskning af Jugoslavien. Det endte med en sæk på 5-0 til østeuropæerne, og Danmark kunne selv afgøre sin skæbne i den sidste gruppekamp mod Belgien.

Det blev til en mareridtsstart for danskerne der var bagud 0-2, efter 39 minutter. Heldigvis lagde danskerne sig ikke ned. På scoringer af Arnesen, Brylle og Elkjær fik danskerne vendt kampen på hovedet, og dermed sikret sig den attraktive semifinaleplads.

Her ventede Spanien, et par dage forinden havde sendt fodboldstormagten Vesttyskland ud i det absolut sidste minut af EM's gruppe B.

Danmark var i lange periode spilstyrende, og kom faktisk også foran 1-0, alligevel fik de vævre spaniere udlignet midt i anden halvleg. Der blev ikke scoret yderligere så kampen gik i forlængelse, men heller ikke her formåede holdene, at ændre på kampens udfald.Derfor skulle kampen afgøres på fodbolspillets mest brutale metode, nemlig straffesparkskonkurrence. Her fik spanierne desværre afgjort tingene, og vandt med 5-4.

Retrotrøje,

Under EM i 84 begejstrede Danmark en hel fodboldverden med optimistisk og offensiv fodbold. Specielt Preben Elkjær spillede en stor slutrunde, og faktisk har du mulighed for, at få trøjen med 10-tallet på ryggen. Nøjagtigt som Elkjær havde det.

Danmark - Hjemmebanetrøje EM 84 FORUDBESTILLING 299,-

Begge trøjer er lavet identisk med den stofsammensætning som trøjerne oprindeligt var lavet i. Du har altså derfor muligheden for, at få en trøje der i kvalitet er fuldstændig identisk med de gode gamle landsholdstrøjer.

Det var første del af de danske retrotrøjer. I morgen er det trøjerne fra VM 86 og EM 92 vi tager et kig på.

Hvad er efter din mening den bedste landsholdtrøje igennem tiden? Kan du huske disse trøjer? Del din mening i kommentarfeltet