Weekendens tur ned ad Memory Lane byder Olympique Lyons trøje fra sæsonen 2003/2004, hvor man havde Umbro som sponsor - og trøjen var lavet med et design dybt forankret i klubbens historie.

Lyon skiftede i 2002 tyske Adidas ud med engelske Umbro i en aftale der skulle vare helt til 2009. Umbro var dengang sponsor for England, hvilket i høj grad også kom til udtryk på Lyon-trøjen.

Lyons hjemmebanetrøje fra 03/04-sæsonen var nemlig lavet med en vertikal stribe på venstre side af trøjen - præcis som Englands hjemmebanetrøje under VM i 2002 var.

Dette kunne godt virke som dovenskab fra Umbros side, men faktisk var designet dybt inspireret af Lyons tidligere dragter; Således spillede man fra 1970-1975 i et design meget lig dette, hvilket klubdirektør Jean-Michel Aulas annoncerede ville blive bragt tilbage.

Hvid, blå og rød har traditionelt været Lyons farver, og det franske storhold har mere eller mindre altid spillet i hvide dragter med to accentfarver på.

Der var dog en drastisk undtagelse fra 1976 til 1990, hvor klubben troppede op i helt røde uniformer. Dette tog man i 2003/2004-sæsonen med sig, hvor man i Europa spillede i en rød variant af trøjen her, med en hvid/blå stribe i venstre side.

Lyons trøje har også fået sat to små authentic-mærker på af Umbro - det ene bærer klubbens tre farver, logo og diamanten.

Det andet mærke har Lyons grundlæggelsesår skrevet ind. Egentlig er Lyon en relativt ung klub, hvilket kommer til udtryk i at den “først” blev grundlagt i 1950. Dette skyldtes dog, at Lyon var en udbryderklub af Racing Club de Lyon, som blev grundlagt i 1896.

Renault Trucks havde længe været sponsor for Lyon, og det franske firmas logo prydede også Lyons hjemmebanetrøje i 2003/2004. Skriften er let filt-agtig, og har en fed 3D-effekt.

Tilbage i 2003/2004 spillede dygtige spillere som Juninho, Govou, Luyindula, Essien og Malouda for klubben, hvilket også gjorde til, at klubben vandt sin kun tredje Ligue 1-titel nogensinde.

Kan du huske Lyons fede hjemmebanetrøje fra 2003/2004 - og hvad synes du i det hele taget om den? Del meget gerne din mening med os i boksen under billedet