De forsvarende europa- og verdensmestre fra Spanien har fået nye udebanetrøjer i en frisk lyseblå farve

Adidas har i samarbejde med Spanien, lavet en udebanetrøje der skal forsøge at forene både fortiden og fremtiden.

Trøjens grundlæggende farvevalg er inspireret af den udebanetrøje, man brugte da man første gang stod øverst på sejrsskamlen ved en EM-slutrunde. Det var i 1964 at man på hjemmebane hev EM guldet i hus efter en 2-1 finalesejr over Sovjetunionen.

Pudsigt nok vandt Spanien også VM i 2010 i en blå trøje, og om end trøjen var meget mørkeblå, så er det alligevel noget, Adidas har taget med i designet af den nye trøje. Det tyske firma har i forbindelse med lanceringen lavet en video, hvor man hører de spanske spilleres reaktioner på den nye trøje - samt hvor de kigger tilbage på VM-triumfen.

Den lyseblå farve danner altså baggrund for trøjen, men på tværs af trøjen løber der mørkeblå striber. Striberne bliver gradvist mørkere, jo længere oppe på trøjen de sidder. I følge Adidas skulle dette medvirke til at gøre det spanske fodboldforbunds logo tydeligere og mere fremtrædende.

Trøjen blev lanceret under sloganet "El pasado no cuenta. Todo vuelve a empezar", det betyder "Fortiden tæller ikke. Alt begynder forfra". Dette lægger altså i høj grad op til at man i det spanske ikke stiller sig tilfreds, medmindre man genvinder EM-guldet. Det er aldrig tidligere lykkedes for en nation, at forsvare et EM guld - men som Adidas påpeger så er fortiden ligegyldig.

Alligevel dvæler Adidas en smule ved fortiden, i trøjens nakke står der nemlig "Campeones De Europa 1964/2008".

Trøjen er lavet i Adidas' super komfortable og svedtransporterende Climacool materiale. Materialet er allerede blevet et synonym med kvalitetsvarer, og derfor er også en selvfølgelighed, at Spaniens udebanetrøje er lavet i dette komfortable materiale.

Den nye spanske udebanetrøje vil komme i kamp, for første gang når Spanien møder Venezuela i Malaga, som du allerede nu kan bestille på vores side for hurtig levering

.

Hvad synes du om los Rojas nye udebanetrøje? Tror du det lykkedes for spanierne at genvinde EM-guldet? Del din mening i kommentarfeltet