Her på Unisport har vi netop modtaget en større forsendelse af de populære Panini Adrenalyn XL fodboldkort, som kan fås i flere spændende udgaver.

Kortene har relation til de Panini fodboldkort som de fleste kender fra deres barndom, dog er der bygget videre på denne ide gennem et omfattende sæt af variende kort og spilleregler, som skaber et spændende og indbydende univers af kortspil for alle fodboldelskere.

Dette spil er bygget op om, at man skal samle fleste mulige kort for at kunne stille den bedst mulige start-11'er. Inden man begynder at spille, skal man have samlet minimum 14 spillere, hvor 11 af disse selvfølgelig starter på banen, de øvrige 3 tager plads på bænken. Der skal vælges en målmand og 1-5 spillere til hver spilleposition, som er indekseret i forsvar, midtbane og angreb.

Herefter skal der vælges en opstilling, som vi os kender det fra virkelighedens tatiktavler. Her kan det anbefales at stille sit hold alt efter hvor gode forsvarspillere eller angrebsspillere man har sig, altså hvorvidt man vælger en defensiv eller offensiv tatik.

Når spillet skal sættes op, skal ens kort placeres med forsiden nedad, på de rigtige positioner på spillepladen, altså forsvarsspillere i forsvaret, midtbanespillere på midtbanene osv.

Grafikken bag på kortene hjælper en til at kunne skelne mellem kortenes positioner. Det er ikke tilladt at kigge på ens egen eller modspillerens skjulte kort, derfor er det vigtigt at kunne huske og holde styr på sine egne kort.

Inden kampen starter, skal der besluttes hvorvidt man spiller venskabskamp eller turneringskamp. Ved turneringskamp er der nemlig mulighed for at vinde modstanderens kort, hvorimod at de blot skal lægges til side i en venskabskamp.

Ved kampstart, trækkes der lod om hvem der begynder, vinderen her lægger ud ved at vælge et af sine kort. Dette kort benyttes enten til at forsvare eller angribe med Modstanderen vælger samtidig et kort og gør det modsatte af modspillerens tidligere træk. Derved er spiller 2, nødsaget til at forsvare hvis spiller 1 eksempelvis angriber, ligeledes omvendt selvfølgelig.

Her sammenligner man kortenes score, hvor kortet med den højeste score vinder, og dermed scorer et mål, vinderen er så berretiget til at starte i næste runde. Når kortene er brugt én gang, er det ikke tilladt at benytte kortet længere i spillet. Hvis scorene på de to kort er ens, afhænger det af spillerens stjernescore, hvis disse også er ens lægges kortene til side og kampen ender uafgjort.

Ved enhver kamp er det tilladt at bruge 3 udskiftere - husk at bruge dem taktisk, da vi ligesom i en rigtig fodbold kamp ofte ser at en indskifter kan komme ind i de døende sekunder og afgøre kampen. De kan benyttes i starten af hver runde, inden der vælges angriber, midtbanespiller eller forsvarer.

I en kamp, kan en målmand begå en fejl pr. kamp, dette sker hvis vedkommende er den 2. spiller i runden og modstanderens kort endnu ikke er vendt, begås der straffespark. Hver spiller har en Super Strike-score, og hver målmand har en Super Save score. Når disse to sammenlignes, viser diagrammet som ses i hjørnet, om spilleren scorer eller målmanden redder.

Kortene kan som tidligere nævnt, fås i flere forskellige varianter. Blandt disse ses Champions League kortene, som tilbyder alle de store stjerner fra denne sæsons Champions League turnering.

Adrenalyn XL Samlekort Champions League

I forbindelse med sommernes EM-slutrunde i Polen og Ukraine er der også en spændende udgave som tilbyder alle landsholdstjernerne for samtlige deltagende nationer. Blandt disse eksisterer der endda også nogle helt unike 'Danish Dynamite' og 'Swedish Steel' samlekort for at hylde vores egen, og vore naboers deltagelse.

Adrenalyn XL Samlekort EURO2012

Ydermere kan der også opnås nogle ægte fankort, i form af Liverpool og Manchester United samlekort, som tilbyder Englands to mest vindende klubhold og alle deres stjerner, som samlekort

Adrenalyn XL Samlekort Manchester United

Adrenalyn XL Samlekort Liverpool

I hver pakke findes der 6 forskellige kort, så der er rig mulighed for at bygge sin samling op i en fart for at kunne få det bedste hold. Hver pakke kan fås til blot 15,- og du kan selvfølgelig også få en 5-PAK hvis samlingen for alvor skal kickstartes, som kan opnås til intet mindre end 50,-.

Adrenalyn XL Samlekort Champions League 5-PAK

Adrenalyn XL Samlekort EURO2012 5-PAK

Adrenalyn XL Samlekort Manchester United 5-PAK

Adrenalyn XL Samlekort Liverpool 5-PAK

Som det også var tilfældet med de klassiske fodboldkort, er det selvfølgelig muligt at skaffe sig selv en samlemappe, så du kan holde styr på alle de mange kort du må indsamle.

Adrenalyn XL Samlemappe Champions League

Adrenalyn XL Samlemappe EURO2012

Adrenalyn XL Samlemappe Liverpool

Ydermere kan der fås en fuldendt startpakke til Euro2012-kortene, så du kan komme godt fra start med din samling. Pakken indeholder 4 pakker af spillerkort, 1 samlemappe, 1 ark med spilleregler på dansk samt 2 unikke limited edition-kort.

Adrenalyn XL Startpakke EURO2012

Så der er rig mulighed for at kunne indsamle alle de populære kort, så du hurtigst muligt kan opbygge din egen samling af Adrenalyn XL fodboldkort. Blandt de 100 første bestillinger af disse medfølger der endda 2 af de sjældne Limited Edition kort.

Hvad siger du til disse kort? Er det noget du skal have fingerne i? Hvilke kort brænder du for at få fat i? Giv endelig din mening til kende.