I en verden, hvor den ene ultralette fodboldstøvle afløser den anden kræver det noget helt specielt, at træde ind på speedstøvle-markedet. Pele Sports har lanceret deres helt nyskabende støvle Trinity 3E. Vi kigger nærmere på "klassens nye dreng"

Pele Sports har lavet en støvle, der både skulle give en optimal fart, forhindre skader og have en høj komfort. Vi har taget støvlen under lup for at se den efter i sømmene.

Farvekombinationen på støvlen er lavet efter inspiration fra Pele. Da Pele i sin tid huserede på Brasiliens fodboldbaner var alle støvler sorte, derfor har man valgt, at denne støvle også skal være overvejende sort. Nogle af støvlens knopper, samt enkelte detaljer på støvlens overflade er gule. Dette er selvfølgelig en reference til Peles hjemland, Brasilien.

Når man tager Pele Sports Trinity 3E i nærmere betragtning er man ikke i tvivl: Denne støvle er ikke som nogen anden støvle vi tidligere har set.

Pele Sports har designet støvlen i samarbejde med Formel 1-ingeniører. Dette samarbejde har resulteret i en støvle der vejer sølle 170 gram.

Ydersålen er lavet af et nyt letvægtsmateriale, der - udover at være let - også sørger for en øget stivhed i støvlens bund, der skaber de optimale forhold for fodens position.

Overdelen er lavet i et helt nyt materiale, der er specielt udviklet til Trinity 3E. Materialet, der hedder Symbioskin er lavet på en måde, der sikrer en ekseptionel komfort samtidig med at boldfølingen er uovertruffen.

Der hvor Trinity 3E for alvor skiller sig ud fra mængden, er ved det helt nytænkende knopsystem. Traditionelt set har fodboldstøvler haft et symmetrisk knopsystem, men Trinity 3E gør op med denne konventionelle tankegang.

Man har skabt et knopsystem, der passer til den assymetriske bevægelse foden laver, når man er i bevægelse. Den bageste gule knop sikrer, at man har den tidligst mulige kontakt med jorden, mens de forreste knopper er designet til, at give en eksplosiv acceleration.

Når det kommer til støvlens speed-egenskaber, har Pele Sports søgt hjælp på Duisburg-Essen Universität i Ruhrdistritket. Her har forskere arbejdet med at finde den knopsammensætning, der giver de bedstmulige accelerationsbetingelser.

Det er imponerende resultater man er kommet frem til i samarbejde med tyskerne. Angiveligt skulle man i spil på små områder, kunne sikre sig en fordel på op til 40 cm, i forhold til nogle af markedets øvrige støvler. På lange distancer skulle fordelen blive helt op til 1,5 meter.

At man hurtigere kommer ind og ud af jorden, er angiveligt det, der gør Pele Sports Trinity 3E til markedets hurtigste støvle.

De forskellige knopgrupper samarbejde for at skabe det bedst mulige greb i banen når foden naturligt fordrejer sig i støvlen. Knopsystemet er designet til at modstå vrid i anklen - en skade, der i årenes løb har tvunget mange spillere til, at holde pauser.

Pele - Trinity 3E SL Sort - 1499,-

Hvad synes du om Trinity 3E? Hvor hurtig tror du at den er i forhold til AdiZero, Velocity og Superfly? Er det en støvle du skal prøve? Fortæl os din mening i kommentarfeltet