David Beckham er en af historiens mest profilerede fodboldspillere. I en del år har Beckham haft sin egen signaturstøvle, men ingen af de andre støvler er så specielle som den Adidas Predator Pulse støvle han fik lavet til EM I 2004.

Predator Pulse var den sjette støvle i Predator-serien. Dette var den hidtil letteste, men samtidig også mest kraftfulde og præcise Predator-støvle der var produceret.

Adidas havde i deres lange researchproces fundet ud af, at man kunne reducere vægten samtidig med at man kunne beholde den pondus der var i støvlen. Dette opnåede man med den på daværende tidspunkt meget revolutionerende PowerPulse-teknologi.

Det gik ganske enkelt ud på, at der lå en PowerPulse-enhed, som flyttede 40 gram af støvlens vægt til forfoden, hver gang man sparkede til bolden. På den måde kunne man sørge for, at der altid var mest mulig vægt bag bolden, og altså dermed give et hårdt spark selv om støvlen var blevet lettere.

PowerPulse lagde i øvrigt grundstenen for både Tungsten-elementet og PowerSpine-teknologien, som vi ser i Predator-støvlerne i dag.

Nok var Predator Pulse lavet med henblik på at være en power-støvle, men Adidas havde naturligvis valgt at beholde sine skrue-elementer. Det var dog i en let nedtonet, mindre udgave, og var de mindre skrueelementer på en Predator-støvle hidtil lavet.

Lige netop swerve-elementet er der vel næppe nogle fodboldspillere der har brugt så godt som engelske David Beckham.

Den specielle Beckham støvle blev på verdensplan kun lavet i 723 eksemplarer. Dette virker måske som et ulogisk antal, men det var ganske enkelt fordi Becks spillede i nummer 7 for England og nummer 23 for Real Madrid.

Predator Pulse havde naturligvis stadig den lange, snørbåndsdækkende pløs, som nærmest efterhånden var blevet ikoniske for Predator-støvlerne.

På denne specielle udgave var der på den højre pløs broderet David Beckhams eget logo. Logoet forestiller Beckham der lægger an til et af sine signatur frispark, og det blev brugt på alle produkterne fra Adidas' Beckham-kollektion. Logoet er også at finde på hælen på begge støvler.

Adidas havde forbedret de udskiftelige X-Traxion knopper på SG-modellen, således at de nu var lettere at klippe ud og i for spillerne. Denne special edition kunne kun købes med SG-knopper. Kun Beckham selv havde muligheden for, at spille med FG-knopper.

Støvlen blev kun lavet i størrelse 43 1/3, der er den størrelse som David Beckham selv spiller i.

Adidas har prøvet at lave de to støvler, så de symboliserer Yin og Yang. Man mener nemlig at Predator Pulse forbinder modpolerne power og elegance med hinanden.

Det har man også tydeliggjort på denne specielle Beckham-støvle. Den venstre støvle er, bortset fra pløsen og Adidas-striberne, helt sølv. Det skal symboliserer styrke og smoothness.

Den højre støvle har en markant rødfarve der repræsenterer power og passion for spillet.

Alle disse egenskaber personificeres rigtig godt ved både manden, mennesket og fodboldspilleren David Beckham.

Der er en lille forskel på den støvle der var til salg, og den støvle som Beckham faktisk spillede i. Beckhams egne støvler havde nemlig hans logo på både højre og venstre pløs.

Hvad er din mening om denne unikke fodboldstøvle? Har du selv spillet i en "Beckham-støvle"? Del dine tanker i kommentarfeltet.