Weekendens tur ned ad Memory Lane byder på endnu en Champions League Finale bold fra vores store samling, og her tager vi et kig på bolden fra 2006/2007 – den med de sorte og røde stjerner. Ligeledes kigger vi tættere på de øvrige bolde der blev brugt i den Champions League sæson.

Mange danskere vil nok huske tilbage på lige netop denne Champions League Finale bold med glæde. Det var nemlig den bold der blev brugt da FC København for første gang kvalificerede sig til gruppespillet, hvor det bl.a. blev til en 1-0 sejr i Parken mod mægtige Manchester United.

Bolden er lavet efter samme model som VM bolden fra 2006, Adidas Teamgeist. Boldenen revolutionerede den gængse måde, at lave fodbolde på. I mange år har fodbolde været lavet af 32 sekskantede paneler, men Teamgeist boldene bestod af kun 14 dele. Dette giver 60 % færre forekomster af steder, hvor tre paneler rører hinanden.

Dette gør bolden endnu mere rund, og dermed bliver boldens svæv endnu mindre modtagelig over for vind, end tidligere tiders fodbolde.

Ligesom Roteiro bolden fra EM i 2004, blev panelerne sat sammen med Adidas' thermobonding-teknologi. Metoden består i at panelerne varmes sammen, så de sidder tættere og bedre sammen. Dette medvirker også til, at gøre bolden så rund som muligt.

Bolden har en butyl blære der sikrer boldens svæv er stabilt, og at boldens opspring er forholdsvis forudsigeligt.

Det var den første udgave af Champions League, hvor at alle holdene spillede med den officelle Adidas Finale bold. Hidtil havde det kun været de hold, der var sponsoreret af Adidas, der spillede med Champions League bolden.

Dog var der et enkelt hold der spillede sine hjemmekampe, med en anden bold end de øvrige 31 deltagere. Det var naturligvis det forgående års vindere, FC Barcelona der spillede med en speciel bold.

Catalanere spillede i deres Champions League hjemmekampe med den specielle finalebold fra året før, hvor de i Paris slog engelske Arsenal 2-1.

Bolden havde det samme grundlæggende design som den bold de øvrige hold brugte, stjernerne var bare røde med blåt omrids i stedet for sort med rødt omrids. Og så var der som en lækker detalje påsat logoet for Champions League finalen i Paris.

Selve turneringen udviklede sig til en af de bedste udgaver af Uefa Champions League. Det var bl.a. det år, hvor at Manchester United slog Roma 7-1 i kvartfinalernes returkamp.

Finalen var en gentagelse af finalen fra 2005. AC Milan skulle revanchere det legendariske nederlag fra 2005.

Som det sidenhen er blevet kutyme lavede Adidas en unik finale bold.

Finalebolden dette år var tydeligt inspireret, af at finalen blev spillet i Athen. Boldens grundfarve var sølv, mens stjernene er lavet i samme farver som det græske flag, blå og hvid.

Inde i stjernene er der det ikoniske oldgræske mønster, der hedder mæander. Der findes ikke en helt præcis definition af mønsteret. Det forestiller floden Meander der snor sig igennem det oldgræske landskab.

Selve kampen blev spillet på det olympiske stadion i Athen. I første halvlegs indledning var englænderne spilstyrende, men de formåede ikke, at passere Dida i milaneserens mål.

Bedst som de to hold, var ved at indstille sig på pausestillingen 0-0, begik Xabi Alonso frispark på Kaká. Pirlo tog sig af sparket, der ramte Pippo Inzaghi på vejen, og snød Pepe Reina fuldstændigt.

Anden halvleg mindede om den første, Liverpool var spilstyrende, men de røde fra Beatles-byen kendte ikke sin besøgstid.

10 minutter før sidste fløjt var målræven Inzaghi igen på spil, han udnyttede flot ind friløber og bragte Rossoneri på 2-0.

Til sidst pyntede Dirk Kuyt lidt på resultatet da han headede bolden i mål, efter at Daniel Agger havde forlænget et hjørnespark.

Liverpool formåede ikke, at score yderligere så pokalen med de store ører endte hos AC Milan i 2007.

Hvilken af disse bolde synes du bedst om? Hvad synes du om disse tema-bolde som Adidas bruger? Del din mening med resten af verden i kommentarfeltet herunder.