Olympique Lyonnais har i mange år været en etableret del af fransk topfodbold. Efter årtusindskiftet har klubben hentet intet mindre end syv mesterskaber hjem til Stade de Gerland. De senere år har dog været noget magre, men i år er klubben både kvalificeret til kvartfinalen i Coupe de France, samtidig med at man skal spille Champions League ottendedelsfinale mod årets overraskelse Apoel fra Nicosia.

Lige netop i Champions League har Lyon markeret sig i år. Dels på grund af deres gode tilskueropbakning og til tider ganske flotte fodboldspil, og dels på grund af deres flotte og meget anerledes Euro-trøje. I gruppespillets sidste runde kvalificerede les Gones sig nærmest mirakuløst til forårets knock-out fase ved, at slå Dinamo Zagreb 7-1 på udebane.

Kampen i Kroatien spillede Lyon i deres frække Euro-trøje, der er lavet i farverne Pink Buzz og Ultra Beauty. Trøjen er inspireret af "Ville des Lumières", en traditionel lys-festival byen Lyon afholder hvert år d. 8 december.

Trøjen er et stort flot farvespil af violette og blå nuancer. Allerede i morgen vil Lyon spillerne formentlig igen iklæde sig flotte Euro trøjer, når de hjemme på Stade de Gerland skal spille første kamp i Champions League ottendedelsfinalen mod cypriotiske Apoel Nicosia.

Du kan lige nu sikre dig denne fantastisk flotte Olympique Lyonnais Euro trøje til blot 349,-

Lyon blev stiftet i sin nuværende form i 1950, og siden da har man tradiotionelt spillet i hvidt. De første trøjer var hvide, men med blå og røde skulderpartier. Sidenhen ændret man designet så skuldrene blev hvide, men at man i stedet lavede en blå og rød stribe på tværs af trøjen.

I midten af halvfjerserne ændrede man dog drastisk tøjdesign, da hjemmebanetrøjen, inspireret af engelske Liverpool, blev rød. Dette farvevalg fortsatte man med, frem til starten af halvfemserne, hvor trøjerne igen blev hvide. I midten af halvfemserne kom de vertikale striber tilbage, dog blot for en stund.

For lige på den anden side af årtusindskiftet blev striberne gjort horisontale, og de fleste kan nok huske hvordan Juninho, Abidal & co. i en årrække, på det nærmeste tog patent på det franske mesterskab, i klædt en hvid trøje med en blå/rød stribe på trøjens venstre side.

Ved introduktionen af den nye hjemmebanetrøje har Adidas lagt meget vægt på, at trøjen skal minde om de gode gamle dage. Trøjen har også fået en lækker V-hals, der er lavet i blå og rød.

At dette er en Lyon-trøje har Adidas lagt sig i selen for, at vise. I Olympique Lyonnais logo og Lyons byvåben er der en løve. Den løve er indvævet i en meget flot, og diskret stil i den vertikale bryststribe, ligesom der også er en lille guld løve i trøjens nakke.

Denne fantastiske Olympique Lyonnais hjemmebanetrøje kan blive din for bare 299,-

Er du Olympique Lyon fan? Hvad synes du om Euro trøjen? Hvad mener du om den trend Adidas kører i år, hvor flere klubber, som Lyon, Schalke 04 og IFK Göteborg har violette trøjer?