I denne weekends tur ned af memory lane skal vi se nærmere på Fulhams tredjetrøje fra sæsonen 2009/10. Den trøje vi kigger er den der blev brugt i Europa League finalen mod Atletico Madrid.

I Europa League sæsonen 09/10 var Fulham historien om humlebien der ikke kan flyve. Den lille Londonklub der normalt, lever en relativ anonym tilværelse i Premier Leagues midterfelt nåede Europa League finalen, og slog undervejs i turneringen storklubber som Juventus, Shaktar Donetsk og Hamburger SV.

Finale modstanderen var spanske Atletico Madrid. Og da madrilenerne havde hjemmebanefordelen i finalen, og derfor stillede op i deres traditionelle rød/hvid-stribede hjemmetrøje var det udelukket at Fulham kunne spille i deres hvide hjemmetrøje eller røde udetrøje. Derfor stillede de op i deres flotte navy blå tredjetrøje.

Tredjetrøjen blev faktisk først lanceret midt i sæsonen, og the Cottagers nåede kun, at spille i trøjen fire gange. To gange i Premier League mod Sunderland og Stoke og to gange i Europa League. Meget kurioust spillede Fulham, i denne trøje to gange på HSH Nordbank Arena i Hamburg.

Det var nemlig via en samlet semifinalesejr over HSV, at Fulham kvalificerede sig til Europa League finalen.

Selve trøjen er bygget op over et standard Nike Legend Game Jersey design, men Nike og Fulham har i samarbejde tilføjet nogle elementer der gør denne trøje helt speciel.

Det der umiddelbart er mest i øjefaldende er selvfølgelig Europa League ærmemærket. Da UEFA har en stram politik omkring, hvem der kan købe Europa League ærmemærker er denne trøje kun lavet i et meget begrænset oplag.

En anden, og helt unik, feature ved denne trøje, er den på skrift der er imellem Swoosh-logoet og Fulhams eget logo. Her står der "FINAL HAMBURG 2010 12th MAY HAMBURG ARENA CLUB ATLÉTICO DE MADRID - FULHAM FC".

Fulham Football Club er grundlagt i 1879, så denne trøje blev benyttet i den sæson hvor klubben fyldte 130 år. Dette har Nike også markeret på denne trøje, i nakken står der "Fulham since 1879".

Ligeledes er der nederst til venstre på trøjens front skrevet 09/10 for, at vise at denne sæson var helt speciel for the Lillywhites.

Trøjen er som de fleste andre fodboldtrøjer lavet i 100 % polyester. Trøjen er i Nikes velkendte Dri-FIT kvalitet, der sørger for at holde kroppen tør og veltempereret.

De hvide striber på siden af trøjen er Dri-FIT paneler der har holdt Fulham spillernes kropstemperatur i et optimalt lejde.

Europa League finalen markerede flere forskellige afslutninger på sponsorater for Fulham. Finalen var den sidste kamp med Nike som tøjsponsor, den følgende sæson skiftede Fulham til Kappa. Det var også LG's sidste kamp som hovedsponsor for Fulham, siden da har den finansielle virksomhed FxPRO stået på maven af Fulhams trøjer.

Selve kampen udviklede sig til et rent drama, hvor at spanierne kom foran efter en havltime ved den uruguyanske goal getter Diego Forlan. De blåklædte Fulhamspiller rystede dog hurtigt chokket af sig, og bare fem minutter senere kunne Simon Davies flugte bolden ind bag David de Gea til 1-1.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage, men anden halvleg var alligevel relativt chancefattig, så kampen gik i forlængelse. Desværre for Fulham viste spanierne sig stærkest. Med en håndfuld minutter tilbage af den forlængede spilletids anden halvleg modtog Forlan en perfekt stikning fra Agüero. Forlan sparkede bolden i målet bag en sagesløs Mark Schwarzer. Fulham formåede ikke at svare igen, så det endte med et 1-2 nederlag efter forlængelse.

Fulham sluttede altså sæsonen med sølvmedaljer i Europa League. Selv om spillerne naturligvis var skuffede efter kampen, var det en meget imponerende præstation klubbens størrelse taget i betragtning.

Kan du huske finalen mellem Atletico og Fulham? Kan du genkende trøjen? Hvad synes du om den? Del dine historier i kommentarfeltet herunder.