Efterårsudsalget er i gang! ❯

Unisport WebTV: Jakob anmelder adidas' Primeknit materiale

09.10.2015

Skrevet af Mathias Boughey-Svendsen

I de sidste uger har JayMike været i marken for at teste adidas’ nye Primeknit støvler, så han kunne give jer et komplet overview af kvaliteten og fordelene ved materialet. Du kan se hans anmeldelse og derudover læse mere om hvad synes herunder…

'I bund og grund er der både sket fantastisk meget på X15 Primeknit, og samtidig er det mere af det, vi kender. Adidas har udskiftet deres syntetiske X-Skin overdel med en 100 pct. vævet overdel af Primeknit, som herefter er blevet forseglet af 3D Vacuum silikone - ganske enkelt for at sikre Primeknit-materialet mod vind og vejr, så der ikke kommer vand og skidt i dine støvler. Det er smart. Samtidig har adidas udskiftet deres Techfit collar med Primeknit, så man ikke får en ligeså elastisk og tætsiddende ankelsok, der til gengæld føles lidt mere som en sok. Slutteligt har tyskerne udskiftet den lidt fluffy neopren-pude i hælen, så man får en mere glat, syntetisk inderbeklædning der ikke skal være i vejen.

Og det har givet pote for adidas. X15 Primeknit er nemlig en ufatteligt komfortabel og lækker fodboldstøvle, der sidder godt tæt til foden uden at presse eller give vabler nogle steder. Den sidder ikke helt så stramt som den almindelige X15, men former sig til gengæld mere om foden som en lækker sok, din farmor har strikket. Man får ikke samme fornemmelse af lockdown som i den normale udgave, men ellers føles de to versioner faktisk ret ens. Knopsystemet er fuldstændig uændret, og giver derfor stadig et godt, sikkert greb i banen der er en fornøjelse når du skal skifte retning i høj fart.

På adidas ACE15 syner ændringerne måske ikke af så meget, men de er faktisk endnu større end på X15. Hele for- og midtfoden er nemlig blevet skiftet ud med Primeknit, og væk er derfor Controlweb-teknologien til fordel for samme vævede overdel med et tyndt silikone og Non Stop Grip-knopper ovenpå for at sikre en smule greb.

Og den forskel kan mærkes - for hvor ACE15 allerede i sig selv er komfortabel, er Primeknit-udgaven et par niveauer over. Det føles ganske enkelt som om, at du tager en superblød, personligt formet sutsko på dine fødder, der bare sætter sig uden så meget pjat. Omgangen med bolden er en smule mindre præcis og nær som på den syntetiske udgave, men du kan stadig mærke tilpas meget med dine berøringer til at støvlen ikke føles klodset på nogen måde. Nok har du heller ikke lige så meget greb som den almindelige ACE15, men NSG-knopperne giver alligevel en lille smule friktion, så overdelen ikke er helt mat. Hælen og knopsystemet er igen fuldstændig identisk - og igen ligger forskellen mellem den almindelige ACE og Primeknit-udgaven altså i niveauet af komfort.

Set i det store hele er begge Primeknit-støvler et skridt i den rigtige retning - hvis man går op i komfort vel at mærke. Der er i mine øjne ingen tvivl om, at Primeknit gør sig bedst på ACE15, hvor den øgede komfort og det lidt mindre tætte fit bedre er i støvlens ånd. X15 Primeknit er stadig en vanvittigt god fodboldstøvle, men det er som om at den syntetiske udgave er lidt mere i sync med det originale X15-koncept - skab kaos med en fodboldstøvle der giver dig en god lockdown, et tæt fit, skarp boldføling og et optimalt knopsystem.

Hvorfor skal du vælge Primeknit over den almindelige udgave? Tjo, hvis du elsker komfort og tanken om at have en sok på din fod, så er valget i sidste ende ikke særligt svært...'