Top 10 Bedste Transfers - Sommer 2017

01.09.2017

Skrevet af Frederik

Transfervinduet er nu officielt lukket for holdene i de store ligaer i Europa inklusiv Premier League, Serie A, Ligue 1 og Bundesligaen. Men hvem har lavet de bedste handler? I denne Top 10 tager vi et kig på nogle af bedste transfers denne sommer.

Da det spanske transfervindue ikke lukker før midnat, kan Coutinho til FC Barcelona stadig ske, men da handlen ikke er lukket endnu, kan vi selvfølgelig ikke få den på listen, selvom den måske bliver bekræftet i aften. Ligegyldigt hvad har vi kigget på de bedste transfers denne sommer - nødvendigvis ikke de dyreste handler eller dem med mest værdi for pengene, men de handler, vi synes, der er de bedste fra denne sommer.

Før vi løfter sløret for vores liste, skal I lige have nogle navne på dem, der var tæt på at klare cuttet. Alexandre Lacazette til Arsenal, Zlatans comeback til Man United og Alvaro Morata til Chelsea var ikke langt fra, mens Juves køb af Federico Bernardeschi og Douglas Costa, og Inter Milans nye playmaker Borja Valero også var tæt på at komme på listen. Det har dog været et vanvittigt transfervindue, så der var mange store navne, der ikke blev plads til. Men nok om det - lad os komme i gang.

Fortsættes nedenfor.

10. JAMES RODRIGUEZ | REAL MADRID TIL BAYERN MÜNCHEN | TOÅRS LEJEAFTALE

Selvom han aldrig fik Zinedine Zidanes tillid, har James Rodríguez uden tvivl et enormt potentiale. Og der er stor sandsynlighed for, at dette potentiale bliver indfriet i Bayern München, hvis Carlo Ancelotti bruger James rigtigt. Vi har alle set, hvad colombianeren er i stand til, når han spiller med selvtillid, så en toårs lejeaftale med mulighed for et køb ligner et røverkøb for Bayern.

9. DANI ALVES | JUVENTUS TIL PARIS SAINT-GERMAIN | GRATIS

Nok er han 34 år gammel, men Dani Alves har ikke mistet sin klasse. Der er ingen tvivl om, at Alves var en af de bedste højre back - hvis ikke den bedste - i sin tid i Barca. Men brasilianeren er ikke færdig på højeste niveau, hvilket man så i sidste sæson, da han hjalp Juventus til Champions League-finalen og endnu et italiensk mesterskab. Paris Saint-Germain er blevet kritiseret for at bruge for mange penge, men at få sådan en rutineret spiller fra øverste hylde på en fri transfer er helt sikkert et scoop for den franske hovedstadsklub. Selvom han måske ikke har mange år tilbage, skal du ikke undervurdere værdien af Dani Alves.

8. ROMELU LUKAKU | EVERTON TIL MANCHESTER UNITED | €85 MILLIONER

€85 millioner er meget for en angriber med så ringe en førsteberøring. Men hold da op, hvor kan han score mål. Romelu Lukaku nettede hele 25 gange i 2016/17-sæsonen af Premier League og har allerede scoret fire gange for Man United, hvis man tæller UEFA Super Cuppen med. Den belgiske striker har bevist sit værd i BPL i flere år, og nu har han taget et skridt op ad trappen efter sit succesfulde ophold på Goodison Park. Der er ingen tvivl om, at Man United har hentet et bæst med den perfekte kombination af størrelse, styrke og hurtighed, og selvom prisen var høj, ser Lukaku ud til at være alle pengene værd.

7. BLAISE MATUIDI | PARIS SAINT-GERMAIN TIL JUVENTUS | €20 MILLIONER

Så kan man tale om et røverkøb. Du får ikke meget for €20 millioner disse dage, og selvom Blaise Matuidi har rundet det skarpe 30-års-hjørne, har han stadig flere sæsoner tilbage på topniveau. Han kostede halvt så meget som Paulinho. Tænk lige over den. Juventus har allerede en brølstærkt midtbane med spillere som Sami Khedira, Claudio Marchisio og Miralem Pjanic, og selvom han ikke er en sikker starter i hver kamp, er franskmanden stadig købt til at spille en stor rolle denne sæson. Du finder ikke mange bedre boldvindende box-til-box-spillere til denne pris.

6. OUSMANE DEMBELE | BORUSSIA DORTMUND TIL FC BARCELONA | €105 MILLIONER

Hvordan erstatter man Neymar? Det er nærmest en umulig opgave, men Barca giver det et forsøg med Ousmane Dembélé. Han er kun 20 år gammel, har allerede optrådt på det franske landshold syv gange, og hans talent ser ud til at være skyhøjt. Men hvordan vil han tackle presset fra Camp Nou, når han løber rundt med et prisskilt på €105 millioner? Der er ingen tvivl om, at man lærer en masse af at spille sammen med stjerner som Lionel Messi og Luiz Suarez, men man kan frygte, at presset bliver for stort for den unge angriber. Dembélés fart og driblinger er dog så vanvittige, at det gør ham til en af de mest talentfulde spillere i verden, så den catalanske klub har måske sikret fremtiden med den her signing.

5. MOHAMED SALAH | AS ROMA TIL LIVERPOOL | €42 MILLIONER

Nogen vil måske tro, at Liverpool har taget en stor chance ved at købe Mohamed Salah, fordi han floppede i Chelsea. Men hvis du så Salah i aktion for Roma sidste sæson, så er du også klar over, hvor seriøst et køb det her er. Den 25-årige hurtige egyptiske troldmand scorede 15 mål og leverede 11 assists i Serie A 2016/17, og han har allerede garnet to gange for Liverpool i BPL. Jürgen Klopp kommer helt sikkert til at elske Salahs eksplosivet, hårdtarbejdende mentalitet og boldkontrol. Salah er den perfekte makker til Roberto Firmino og Sadio Mané (plus Coutinho) og en trussel for et hvert forsvar i Premier League. Sådan bruger man €42 millioner!

4. NEMANJA MATIC | CHELSEA TIL MANCHESTER UNITED | €45 MILLIONER

Vi ved, at der kun er spillet tre runder i Premier League, men Nemanja Matic ligner allerede en nøglespiller i José Mourinhos startopstilling. Serberens arbejdsindsats og overblik giver mere plads og frihed til en spiller som Paul Pogba, som gør the Red Devils til en langt større offensiv trussel i forhold til sidste sæson. Det er langt fra sikkert at sige, at Man Uniteds dominans vil fortsætte, men der er ingen tvivl om, at Matic allerede har bevist sit værd i verdens mest konkurrencedygtige liga, og vi ser ingen grund til, at han ikke kan fortsætte og blive en fanfavorit på Old Trafford.

3. KYLIAN MBAPPE | MONACO TIL PARIS SAINT-GERMAIN | €180 MILLIONER

Den anden dyreste spiller i historien er blot 18 år gammel. Det er vildt at tænke på, men Kylian Mbappé har helt klart været et af sommerens største samtaleemner i fodboldverdenen. Franskmanden var først meldt tæt på et skifte til Real Madrid, men PSG vandt kampen om hans underskrift, og Mbappé er nu tilbage i sin hjemby. €180 millioner er et overdrevent beløb, især for en ung spiller, der kun har præsteret i en enkelt sæson, men vi taler altså om den måske mest talentfulde spiller i verden lige nu. Med den hurtighed og det øje for mål, som Mbappé har, kan han måske dominere Ballon d'Or i fremtiden.

2. LEONARDO BONUCCI | JUVENTUS TIL AC MILAN | €42 MILLIONER

Leonardo Bonucci er formentlig en af de bedste forsvarsspillere i verden, og nu har han skiftet side blandt to italienske giganter. En transfer, der kom bag på mange fodboldfans. Men hvis man tænker på problemerne med Juventus' træner Massimiliano Allegri og det faktum, at Bonucci ville blive i Italien og havde Alessandro Nesta som sit store barndomsidol, ser skiftet ret åbenlyst ud. Ligegyldigt hvad har AC Milan købt en af de bedste forsvarsspillere i verden for blot €42 millioner - en pæn pris, når man kigger på priserne i dag. Bonucci tilslutter sig desuden en gruppe spillere som Andrea Pirlo, Roberto Baggio og Zlatan Ibrahimovic, der alle har optrådt for Italiens Big Three.

1. NEYMAR JR. | FC BARCELONA TIL PARIS SAINT-GERMAIN | €222 MILLIONER

Uden tvivl den største transfersaga gennem sommeren 2017. Det startede som et rygte, som ikke mange tog seriøst - for hvorfor vil man forlade FC Barcelona og den berømte MSN-trio? Måske for at tjene flere penge, eller måske for at få mere ansvar. Det er kun Neymar selv, der kender svaret. Brasilianeren er nu (med længder) den dyreste fodboldspiller i verden. Og kun fremtiden kan vise os, om Neymar tog den rette beslutning eller ej, men hans start i Ligue viser i hvert fald, at han allerede trives med sine nye holdkammerater. Vi siger ikke, at nogen spillere overhovedet skal koste i nærheden af €222 millioner, men hvem ved; måske ender Neymar med at vinde Ballon d'Or netop på grund af dette skifte.

Er du enig i vores Top 10? Eller hvem mangler vi? Fortæl os, hvordan din Top 10 ser ud!