I weekendens tur ned af Memory Lane tager vi igen et kig på vores store samling af Adidas CL Finale-bolde, og denne gang er turen kommet til den Hvid/Røde model fra 2004/2005-sæsonen.

Den nye bold blev præsenteret d. 26. august 2004 lodtrækningen af 2004/2005-sæsonens grupper i Monaco. Den Hvid/Røde CL Finale-bold er den fjerde generation af officielle Champions League-bolde, og blev brugt i turneringen med Europas bedste hold.

Bolden var naturligvis udstyret med det ikoniske UEFA Champions League stjerne-logo, hvilket stadig pryder bolden, og det er dermed en af de mest ikoniske fodbolddesigns der allerede dengang havde bidt sig fast i folks bevidsthed.

2004/2005-bolden var baseret på Adidas Roteiro, som var den officielle EM 2004-bold, og den var derfor lavet med Adidas' Power Balance teknologi.

Denne teknologi bestod af paneler lavet med af elastisk skum, som sikrede at bolden blev mere stabil og fik et mere eksplosivt spark.

Samtidig var panelerne sat samme med Adidas' thermobonding-teknologi, hvilket dækker over at man varmer panelerne sammen i stedet for at sy dem. Dette giver større vandmodstand og en mere præcis bold, og var altså taget direkte fra Roteiroen.

Bolden blev brugt i løbet af Champions League-turneringen i 2004/2005, men blev faktisk ikke brugt i den medrivende finale i Istanbul mellem AC Milan og Liverpool.

Her blev næste sæsons Finale-bold brugt – og den kan du naturligvis læse meget mere om i en senere Memory Lane.

Kan du huske Adidas CL Finale Hvid/Rød – og har du måske endda selv spillet med den? Giv meget gerne dit besyv med i boksen herunder nyheden.