Nike Hypervenom: Angriberens fodboldstøvle gennem to år

19.05.2015

Skrevet af Jonathan

Scenen var sat. 67.000 fans havde taget plads på Estadio Nacional i Brasilia. Endnu flere millioner foran tv-skærme rundt omkring i verden. Rundt på banen løb en stor drømmende ung brasilianer ved navn Neymar Jr. rundt i et par splinternye fodboldstøvler. De hed Hypervenom og 3 minutter skete det alle håbede på…

Neymar bankede bolden op i hjørnet over for en hjælpeløs japansk keeper. Det var åbningskampen ved Confederations Cup og mens 200 mio. brasilianere kunne bryde ud i jubel, så gjorde de det samme i Nikes HQ. For Neymar havde ikke bare scoret et mål. Han havde gjort det foran hele verden i Nikes nyeste innovation. En ny silo til den dødbringende angriber. Og det var blot starten på en imponerende succeshistorie.

Hypervenom har nu eksisteret i 2 år. Det i sig selv er ikke nogen overvældende præstation i sig selv. Men i de to år, hvor fodboldstøvlen har eksisteret har Nike ikke rørt ved konstruktionen. Dét siger til gengæld en masse om at Nike skabte en utrolig gennemført fodboldstøvle til sin tid.

Da Hypervenom kom frem, gjorde de i Nike meget ud af at støvlen var skabt ud fra fire parametre: Fit, Touch, Traction og Style. Det udsprang sig i en helt ny type fodboldstøvle, med en overdel af NikeSkin, som skaber denne tætsiddende, men alligevel fleksible pasform. For ikke at nævne en nykonstrueret sål, med en “split-toe” funktion, der isolerer energien der afledes fra tåen for at skabe en mere adræt bevægelsesfrihed.

Nike lancerede Hypervenom som “A new breed of attack” og det er indiskutabelt at Hypervenom har taget sin helt egen plads på markedet med Rooney, Cavani, Lewandowski og ikke mindst Neymar Jr. som nogle af de største repræsentanter af angrebsstøvlen. Sidstnævnte har da også fået sat sit helt personlige præg på siloen med to siganturstøvler, første under VM, Sonho Dourado og næste, Liquid Diamond, landede i starten af 2015.

Nike Hypervenom var en imponerende innovation da den kom tilbage i 2013 og det gør det blot endnu mere imponerende at den i 2015 slet ikke er outdated. Med den seneste Hypervenom Transform har Nike taget det fjerde Hypervenom element, style, til nye højder og vi kan slet ikke vente med at se, hvad der er i gemmerne til Nikes Hypervenom fodboldstøvler.

Hypervenom har budt på et hav af forskellige designs. Vi har valgt nogle af de mest populære og ikke mindst mest mindeværdige Hypervenoms gennem de seneste to år. Hvilken af de mange designs har været det fedeste efter din mening?