Vi mødte den danske superstjerne Christian Eriksen på Hotel Marienlyst i Helsingør, hvor han bor med det danske landshold. Her fik vi en lille snak med det store talent, som i går endda blev kåret til Årets Spiller 2011. Unisport: Først og fremmest, tillykke med kåring i går. Hvad betyder det for dig at få en titel som den? Christian Eriksen: Mange tak. Jeg er naturligvis helt vildt glad for det, og det er en kæmpe ære at få allerede som 19-årig. Det var også ret nervepirrende at alle pludselig klappede, og man skulle derop. Men det var en super fed oplevelse, og jeg er super glad for den. Unisport: Nu skal I spille venskabskampe op til EM. Hvor meget betyder sådan et par kampe for jer? CE: Der kommer selvfølgelig til at være tænding på, og i og med at det er mod Finland og Sverige. Det er Slaget om Norden, og nu vandt vi jo den første kamp mod Norge – så vinder vi mod Sverige og Finland, så har vi jo håneretten. Unisport: Hvad med EM, hvordan ser du frem til det? CE: Ja, EM glæder jeg mig rigtig meget til, selvfølgelig, og det bliver uden tvivl en stor oplevelse at komme med. Det kunne også være fedt hvis vi kunne opnå videre avancement, men lad os se hvad grupperne bliver. Jeg tror, at hvis vi holder den form vi har haft, så har vi en god chance. Unisport: Vi hørte William Kvist sige med smil, at hvad du kan med en fodbold, det kan han knapt med en badebold. Er teknik noget du træner meget, eller kommer det bare naturligt til dig? CE: (Griner) Haha, ja, jeg læste det godt – det var ret sjovt. Men altså, for mig er bolden et legetøj, og jeg skal bare røre den så meget som muligt – og så kommer teknikken ligesom med. Jeg vil altid gerne lære noget nyt, men for mig handler det om legen med bolden, selv om det selvfølgelig også er rigtig god træning. Unisport: Hvad er den største fodboldoplevelse du har haft indtil videre? CE: Det må være to ting den står mellem, som begge to var helt vildt store for mig. Det ene var at få debut til VM, som jo er enhver fodboldspillers drøm, og det andet var at vinde det hollandske mesterskab i sidste spillerunde – det var ret hektisk, og helt vildt da vi vandt. Unisport: Et sidste spørgsmål; Du rocker jo en Superfly III til daglig. Hvad gjorde at du valgte den? CE: Altså, jeg har jo stort set altid spillet i Mercurial, og de første var jo helt vildt lette – men de var også rigtig gode til at give vabler. Det synes jeg de har fået rettet på de nye, og det kan jeg godt lide. Unisport: Hvilke elementer synes du bedst om på Superfly III? CE: For mig handler det om det fede touch på bolden, og så er det jo bare en støvle der passer rigtig godt til mit spil – så den holder jeg fast i. Vi ønskede Christian tillykke med den flotte pris som Årets Spiller igen, og fik ham også til at signere et par Nike Mercurial Vapor Superfly III Neon/Grøn. Dem sætter vi på højkant, når vi runder 50.000 fans på Facebook, så inviter dine venner og bekendte! Hvad synes du om Eriksens titel som Årets Spiller – eller har du taget samme støvlevalg som ham? Del meget gerne din kommentar i kommentarboksen herunder.