Primeknit revolutionen - innovationerne indtil videre...

04.10.2015

Skrevet af Mathias

At inkorporere vævede materialer på fodboldstøvler er meget moderne lige nu og selvom vi allerede har teknologien nu, så kommer det bestemt også til at spille en stor rolle i fremtiden af fodbold. Adidas har hele vejen igennem været frontløbere når det kommer til den vævede revolution, og efter vi fik fingrene i konceptstøvlen, Primeknit FS, tænkte vi det ville være fedt lige at tage et kig på historien af Primeknit fodboldstøvler…

Som billedet nok afslører så er hovedpersonen i denne nyhed helt sikkert Primeknit FS støvlen. Ja, den helt ufatteligt store. FS står får footy sock og modellen er nok ikke en vi kommer til på hylderne nogensinde. Den blev lanceret som en konceptmodel, bare for at vise hvor vildt tingene kan blive. Jeg er faktisk ikke sikker på hvor mange der findes i verden, men jeg tror det kan tælles på en hånd, så det er ret blæret vi har fået sådan en forbi kontoret.

Selvom det var et tidligt koncept, så var vi allerede blevet introduceret til adidas’ vævede overdel på Primeknit F50 Samba støvlen. Den farverige støvle viste på flotteste vis det helt nye Primeknit design ved at inkorporere farverne fra Samba Pack, som adidas havde lanceret til deres almindelige støvler forinden. Luis Suarez var den eneste spiller som brugte dem i en kamp, hvor han faktisk scorede. Et mål per kamp, fint snit.

I foråret fulgte adidas så op på lanceringen med en 2.0 version. Den lignede overhoved ikke den første, som egentlig kun kan ses som et samlerobjekt. Primeknit 2.0 var i allerhøjeste grad en fuldt funktionel kampstøvle og den fik også langt mere opmærksomhed på banen af stjernerne. Jeg har prøvet dem på og jeg kan fortælle jer at komforten var intet mindre end sensationel! De var en del af adidas’ Limited Collection og der blev derfor lavet 10.000 par.

Spol tiden frem til denne uge, hvor sløret blev løftet for de to nyeste tilføjelser. Efter adidas Primeknit 2.0 støvlen blev lanceret kickstartede adidas deres fodbold revolution og sendte alle deres støvler på pension. De blev så erstattet af X15 og Ace15 støvlerne, som nu også har fået lidt Primeknit lir og man må sige resultatet er spektakulært.

X15 og Ace15 støvlen er de seneste medlemmer af Primeknit familien, men jeg tror godt du kan regne med de ikke er de sidste. Adidas har allerede bevist med FS støvlen at de altid prøver nye og innovative koncepter, så hvem ved hvor det ender. Har du nogle af Primeknit Limited Edition støvlerne derhjemme?