Oplevelsen at være med til El Clasíco | Vores billeder fra den historiske kamp

27.04.2017

Skrevet af Jakob

Det bliver bare ikke større end El Clasico. Det er absolut den største seværdighed i fodboldens verden og det er noget man bare ikke vil gå glip af. Når det så endda mere eller mindre afgør La Liga, så bliver det bare en rigtigt lækkerbisken af en kamp.

Hvis du bare kom her for at se billeder, så lad os lave en hurtig opsummering, så du kan fokusere på alle de billeder vi tog i de 4 dage vi var i Madrid sammen med adidas; vi besøgte Real Madrids trænings anlæg i Valdebebas, snakkede med klublegenden Emilio Butragueno, gik nede ved banen på Bernabeu på dagen op til kampen, og selvfølgelig så havde vi nogle episke pladser til kampen. Vildt? Det garanterer vi dig!

I tilfælde af, at du gerne ville vide mere omkring det hele, så inviterede de gode mennesker fra adidas os på en tur til Madrid for rigtigt at føle atmosfæren i og omkring det største sports event i verden. Samt for at give os en ide om, hvad det betød, ikke kun for Real Madrid, men for hele byen og dens fans. Vi blev ikke skuffet. Det er ikke en hemmelighed, at Madrid er en by, som er velsignet af to store klubber - men en stor del af de fodboldfanatiske tilhængere støtter Real Madrid - og man kunne virkelig mærke intensiteten overalt, hvor man gik.

Vores venner fra adidas tog os først med på Real Madrids træningsanlæg, som ligger i udkanten af byen ved navnet Valdebebas. Et kæmpe(!) område, hvor der ikke mindre end 14 baner lå, som alle har det samme græstæppe som man ser på Santiago Bernabeu. Her så vi Real Madrid varme op til El Clasico. Vi snakkede endda også med Senor Butragueno, en af de mest ikoniske angribere i Real Madrids historie, om hvilken størrelse kampen har.

Fortsættes herunder

Spol en dag frem, og vi befinder os på en tagterrasse med udsigt over Bernabeu og dernæst var vi indenfor på stadionet, hvor vi fornemmede den rolige atmosfære inden stormen tog til. En sjov kontrast - så stille et stadion kan være helt tomt, lige så larmende og vildt er det, når de to bedste hold i landet byder op til dans.

Du har helt sikkert set, hvordan kampen forløb. Det var en rutschebanetur - ikke kun fordi vores sidemand var den typiske spanske solsikkefrø spisende fan, der samtidig råbte alle spillernes navne som var tættest på sidelinjen (...seriøst, selv hvis HAN hørte dig, hvad havde du så forventet spilleren ville gøre?) - men på grund af intensitet. Folk VIDSTE, at selvom Real Madrid var foran 1-0, så var Barcelona stadig farlige. Så kom det udlignende mål. Hjerteskærende. Og derefter kom Rakitic målet, endnu mere hjerteskærende og døvende stilhed bredte sig. Men da James scorede, eksploderede hele stadionet - halstørklæderne blev svunget, og kram blev givet. Men kun indtil Messi ødelagde hele festen, selvfølgelig hvem ellers?

Har du ikke været til en El Clasico kamp endnu, så skal du seriøst overveje det - selv om jeg er Manchester United fan, så fik jeg stadig gåsehud inde på stadionet og endda op til flere gange. Okay, du får måske ikke et fuld VIP behandling (seriøst, adidas mange tak!) men det er stadig det værd for at se kampen. Nu kan vi spændt vente på slutningen af La Liga...