Vi er som bekendt i gang med at lægge godt og grundigt i kakkelovnen til den nye sæson og de nye spilletrøjer der efterhånden nærmest obligatorisk følger med. Turen er i dag kommet til Manchester United, og vi kigger her tilbage på deres hjemmebanetrøjer gennem de sidste 10 år. Manchester United har klædt sig i rødt lige siden klubben blev officielt stiftet med det nye navn. Før klubben fik United-navnet hed den Newton Heath LYR, og man klædte sig i starten her i grøn og guld. Manchester United har herefter altid haft røde hjemmetrøjer med undtagelse af en periode i 1923-27, hvor hjemmetrøjen var hvid med et rødt V på brystet.
Nu er der så en ny United-trøje på vej – vi sørger for at spændingen op til offentliggørelsen bliver lidt lettere. Her kan du nemlig se, hvad United har iklædt sig de sidste 10 år på hjemmebane. Den nye trøje kan du naturligvis forudbestille allerede nu - så er der du sikker på at få den så sendt så snart den lander hos os!
Manchester United hjemme 00/02. En meget plain United-trøje, som i øvrigt var den sidste trøje produceret af Manchester-mærket Umbro. United var netop også skiftet fra den gamle sponsor Sharp, så der var nye tider i vente på Old Trafford. Trøjen havde små vertikale striber af en lidt anden rød nuance som en detalje og en sort/hvid krave. I denne trøje vandt United Premier League i 2001 og kom i CL semifinalen i 2002, hvor man røg ud til Leverkusen på udebanemål.
Manchester United hjemme 02/04. Efter Umbro tog amerikanske Nike over i en dengang rekordstor aftale. United-trøjen blev rettet ind efter Nikes template, og fik derfor nogle sorte striber ved kraven samt på ærmerne og under siden. Der gik også en sort stribe om på ryggen under nummeret, hvilket også sås på bl.a. Arsenals trøjer. De Røde Djævle tog Premier League-titlen igen i 2003, og nappede FA Cupen med i 2004.
Manchester United hjemme 04/06. En meget ikonisk Nike-trøje landede i sommeren 2004 hos Salford-klubben, og her var nuancen lidt lysere rød samtidig med at den havde fået hvide, abstrakte striber på krave og ærme. Nike-logoet var også blevet flyttet op på skulderen, hvilket man også så på mange af deres andre T90-templates rundt omkring i klubberne. Der var ingen succes for United i denne trøje ud over en Liga Cup i 2006, men fansene lagde mærke til, at de to unge Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney for alvor begyndte at røre på sig.
Manchester United hjemme 06/07. Fra en trøje hvor der skete utroligt meget gik United i denne sæson over i en anden, helt klassisk stil. Her handlede det om meget rene snit, og trøjen havde en hvid krave og hvide ærmespidser med guld accentfarver. Man skiftede også sponsor fra Vodafone til AIG, da førstnævnte ikke kunne stå inde for Malcolm Glazers overtagelse af klubben. United tog efter et par års tørke igen Premier League-titlen i denne trøje, hvilket i øvrigt markerede en tre-årig periode med PL-dominans af Manchester United.
Manchester United hjemme 07/09. Nike holdt fast i den übersimple stil for Uniteds hjemmetrøjer, og hold fronten helt enkel og kun i røde nuancer. På ryggen var en hvid striber i nakken og bunden af trøjen, hvor der i øvrigt stod MUFC og var den lille djævel trykt ind. United havde to yderst succesfulde sæsoner i trøjen, og vandt både i 2008 og 2009 Premier League. I 2008 vandt man også Champions League efter en dramatisk finale mod Chelsea, og det var lige ved at blive dobbelt op på CL, da man året efter nåede finalen – som Barcelona dog vandt 2-0. Ronaldo havde en yderst succesfuld sæson, og scorede 42 mål i alle turneringer.
Manchester United hjemme 09/10. Sidste sæsons trøje, som bærer referencer til hjemmebanetrøjen fra 1923. Her var den hvid med et rødt V, men i denne ombæring holdt man trøjen rød og sætte et sort V på brystet samt en sort krave. Ellers var trøjen meget enkel, og var meget populær blandt klubbens fans. Wayne Rooney blomstrede voldsomt op efter salget af Ronaldo, og begyndte at score mål på samlebånd med 34 i alt. Manchester United lå længe i en god position til at tage Premier League nummer 4 i træk, men måtte til slut se Chelseas dyre drenge løbe med trofæet.
Manchester United hjemme 10/11. Denne sæsons hjemmebanetrøje, hvor man ud over at have fået ny sponsor igen trækker referencer bagud i tiden med en hvid krave, som United brugte i mange år efter 2. Verdenskrig. AIG gik konkurs, og derfor tog AON, også fra USA, over som sponsor. Et af de helt store hit i denne sæson har været mexicanske Javier ’Chicharito’ Hernández, som har scoret 19 mål i sin første sæson. Du kan købe hans trøje lige her Hvad synes du om Uniteds trøjer gennem tiden - og hvilken en er din favorit? Giv som altid dit besyv med i boksen herunder. FOTOS: ALL OVER