Det er altid virkelig interessant når man kan få lov til at vide lidt om den professionelle verden, for der er sikkert mange der drømmer om at få lov til at spille på dét niveau. Her kan du blive meget klogere. I den engelske Premier League, som vel nok er den mest sete og mediebevågede liga i verden, er pengene selvsagt også ganske store for spillerne. Derfor er der rigtig mange spillere der søger den vej, både for at udfordres på ens eget niveau, men også fordi man som spiller ved at der kan hentes store summer ind på kontoen. Én ting er naturligvis den kontrakt spilleren skriver under på og den sign on fee som plejer at følge med som engangsbeløb, men mange har også helt personlige kontrakter med eksempelvis støvlefabrikanter. Således ser man i mange klubber, at klubben spiller i et mærke og man individuelt blandt spillerne har mange andre mærker på fodboldstøvlerne. Derfor er der blandt leverandørerne stor kamp om at få de rigtige spillere i netop deres mærke og kollektion, som de mener passer bedst til spillertypen. Normalt så har vi ingen chance for at vide, hvad disse kontrakter indeholder og hvor mange – eller få – penge der egentlig er på spil for fabrikanter og spillere. Men et sjædent indblik har vi nu fået fingrene i.
Kant- og midtbanespilleren Stewart Downing, som normalt slår sine folder i Aston Villa, har nemlig en kontrakt med Adidas, som for nyligt blev afsløret for offentligheden i en retssag mod hans tidligere agent. I 2005, da han spillede for Middlesbrough og fik sin debut på det engelske landshold, skrev Downing nemlig under på en kontrakt med Adidas.
Denne skulle sikre at Downing fremover ville spille i netop Adidas fremover, for han havde nemlig førhen spillet i Nike Mercurial Vapor og Adidas Copa Mundial. Siden da har han altså været Adidas mand og spillet i støvlen lige siden den karakteristiske F50 i Spiderman designet, som Thomas her på kontoret hurtigt spottede og som du kan se lige herunder.
I dag spiller han, som du kan se på billedet i toppen af nyheden, i den ultralette Adidas AdiZero Prime i den smarte orange/sort som du sikkert allerede har set mange gange. Men tilbage til beløbet, for i retssagen kom det frem, at Downing da han skrev under i 2005 fik et fast beløbt på lige godt en million kroner om året for at spille i støvlerne fra Adidas. Dengang var han blot 20 år! Kontrakten var præstations-baseret og kunne udløse lige i underkanten af svulmende 5 millioner kroner, hvilket nogenlunde svarer til hvad de bedst betalte i Superligaen får som årsløn i klubben. Der er ingen tvivl om at pengene er voldsomt store, men alligevel er det overraskende at man som så ung, får så store kontrakter. Man kan ikke lade være med at tænke på hvad spillere som Nani, Rooney, Torres og alle de andre så får. Overrasker det også dig at pengene kan være så store for en spiller i Middlesbrough og Aston Villa? Kom med din kommentar og deltag i debatten herunder. Fotos: All Over