Efter kampen mellem de to verdensstjerner i den stjernespækkede Portugal – Argentina kamp, så kigger vi lidt nærmere på statistikken mellem de to. Der er ingen tvivl om, hvad statistikken siger om de to spillere. Havde en af de to spillere levet i hver deres æra, så er der ikke meget tvivl om, at de havde deres tids bedste. Men det gør de ikke, og derfor foregår diskussionen om Messi vs. Ronaldo. Begge spillere er meget forskellige. Messi er privat, stille og virker en smule genert. Ronaldo ses gerne i rampelyset med Paris Hilton eller en anden smuk pige. Messi kommer sammen med en pige fra hans hjemby i Argentina. Personlighedsmæssigt kunne der ikke være større forskel. Fodboldmæssigt er der ligheder. De er begge hurtige, og de er begge elegante. Men der er også forskelle, som viser sig i statistikken. Messi har scoret 2 mål med højrebenet i La Liga, Ronaldo har scoret 15. Tilgengæld har Messi scoret 22 med venstre, hvor Ronaldo kun har scoret 6. Da Ronaldo har headet 3 mål ind, og Messi ikke har scoret på hovedstød, så er de begge lige med 24 mål hver. Statistikken viser, at Ronaldo klart er mere alsidig end Messi. Han scorer flere mål på sit svage ben end Messi og kan også score med hovedet. Ronaldo 1 – 0 Messi Men, vil nogen sige, det er jo fint nok, at Ronaldo scorer på flere forskellige måder. Men misbruger han ikke flere chancer end Messi? Svaret er jo, det gør han. Af Messis 78 skud på mål, så rammer 72% indenfor målrammen. Af Ronaldos 119 skud rammer kun 53% målet. Dertil kommer at Ronaldo har scoret 5 af sine 24 mål på straffe, hvorimod Messi kun har scoret 2. Det betyder, at hvis man i denne sæson har skullet se Ronaldo score, så har man måtte vente 104 minutter, hvorimod Messi scorer i snit hver 77. minut. Statistikken viser klart at Messi er mere effektiv per chance. Han omsætter flere af sine chancer til skud på mål. Så selvom Ronaldo har kommet til flere skud på mål, så har de cirka ramt målet lige mange gange. Ronaldo 1 – 1 Messi De to verdensstjerner havde begge et skrækkeligt VM. Dog formåede Ronaldo at score, selvom han spillede 90 minutter mindre end Messi. Så selvom Messi ramte målet 57% af gangene, han skød, og Ronaldo kun 39%, så ser det ud til, at CR7 klarede sig bedre under pres. Selvom målet var i 7-0 sejren over Nord Korea. Ronaldo 2 – 1 Messi I indbyrdes klubopgør har Ronaldo kun været på et scorende hold en gang mod Messi, det var for Manchester United, da Paul Scholes scorede til 1-0. Lionel har dog fejret scoringer 10 gange mod Cristianos hold, hvoraf han selv har scoret 4. Og da begge scorede i deres landsholdsopgør i går, så er der ikke meget hjælp at hente for Cristiano. Ronaldo 2 – 2 Messi Selvom der er mange flere statistikker at hente, og der er mange meninger på emnet, så stopper vi ved uafgjort mellem de to. Vil du score nogle point for en af spillerne? Så skriv hvorfor de fortjener flere point i kommentarsporet nedenfor.