Top 5 - De største enkeltmandspræstationer i foldboldhistorien

23.09.2015

Skrevet af Mathias

En gang imellem så sker der noget i fodboldverdenen, som er helt sindssygt og smadrer internettet. I går aftes var en af de dage, da Robert Lewandowski blev skiftet ind i halvlegen og scorede fem (!) mål på ni minutter. Det er slet ikke til at fatte og efter at have set det, så synes jeg det kun er på sin plads, at tage et kig på nogle af de vildeste enkeltmandspræstationer jeg kan huske…

5. Ronaldinho vs Real Madrid (2005/2006) - Det berømte stående bifald

El Classico er en af de hårdest spillede kampe, mellem to af de bitreste rivaler: Barcelona og Real Madrid. Fansene plejer at hade modstanderen og deres spillere, men i slutningen af denne kamp kunne Real fansene simpelthen ikke andet end at vise deres respekt for Ronaldinho. Hans performance var så spektakulær og inspirerende, at da han scorede sit andet mål, fik han et stående bifald på Bernabeu. Et stort øjeblik i fodboldverdenen, som et resultat af en af verdens bedst spillede kampe.

4. Fraser Forster vs. Barcelona (2012/2013) - Vanvittig kamp, vanvittig målmandsspil

Hvis du spørger folk, hvem verdens bedste målmand er, så siger langt de fleste nok Manuel Neuer. Det er bare ikke det svar du får hvis du spørger Barca legenden Xavi, som den dag i dag stadig står ved at han aldrig har spillet mod en bedre målmand end Fraser Forster. Fair nok, det var på basis af kun 2 kampe, men det er stadig en vild udmelding. I den her kamp havde Barcelona 89% boldbesiddelse og 23 skud, men tabte stadig. Se videoen, fordi det er slet ikke til at fatte hvor mange redninger Forster laver.

3. Lionel Messi vs. Bayern Leverkusen (2011/2012) - Messi på en helt anden planet

Jeg får nok en god håndfuld Real fans på nakken, men jeg har valgt Lionel Messi og hans 5 måls kamp mod Leverkusen over Ronaldos imponerende kamp for nyligt. Udover det ene mål, som er lidt bakset, så er det klassemål alle sammen og mod en meget stærk modstander også. Jeg husker tydeligt at alle troede det ville blive en super tæt kamp, men så ender den 7-1, fordi Messi bare skruer op for varmen. Vanvittigt!

2. Ole Gunnar Solskjær vs. Nottingham Forest (1999/2000) - The Babyfaced assassin

Det er stærkt, men det er ikke helt Lewandowski. Indtil i går, så tror jeg aldrig der var nogen der troede på det Solskjær gjorde kunne gentages. Han kom på banen med 10 minutter tilbage af kampen og endte med at score 4 mål. Stærk nok indskiftning, men det var han jo også kendt for.

1. Robert Lewandowski vs Wolfsburg (2015/16) - Alt i kan gøre, kan Lewandowski gøre bedre

Fem mål på en kamp? Det er fint Messi og Ronaldo, prøv 9 minutter drenge. Det her er uden tvivl den bedste enkeltmandspræstationer i fodboldhistorien og det er en der bliver husket i rigtig mange år. Pep Guardiola har set en del god fodbold, men han måtte indrømme at det her alligevel var det sygeste. Lewandowski dit bæst og bare for at gøre det hele lidt vildere, så er det femte mål en kandidat til årets mål.

Der er mange honourable mentions at nævne, fordi de kunne lige så godt have været med på listen. Falcao mod Chelsea i Super cuppen. Oleg Salenko ved 1994 VM er også pænt specielt og Arshavin mod Liverpool var rimelig vildt også. Det er præstationer som disse der bare viser hvilke spillere er verdensklasse. Hvordan ser din top 5 ud og hvor er Lewandowski på din liste?