New Balance tager os bag rampelyset | Hvor MiUK ONE blev produceret

10.12.2016

Skrevet af Jonathan

Højt oppe i det nordligste England. Helt oppe hvor du kan ane Mel Gibson i horisonten iført nederdel og blå sminke i hovedet, ligger en fabrik ejet af New Balance. Den fabrik skal nu også til at producere fodboldstøvler – og den første præsenterede New Balance i denne uge.

Det er ikke just et overvældende syn vi bliver mødt med efter den 6 timers lange køretur fra London til det nordlige England i Cumbria. Faktisk er det overraskende ydmyge og nedtonede forhold vi bliver mødt med da vi første gang lægger øjnene på Flimby Factory. Den skofabrik, som fremover kommer til at huse produktionen og udviklingen af en række fodboldstøvler hos New Balance.

Du mærker stemningen af at denne fabrik indeholder masser af traditioner og sjæl. Ægte britisk sjæl, som du ofte skal helt ud til forstæderne for at opleve. Og forstaden er vi i den grad kommet til. Flimby Factory ligger lige ud til Solway Firth, hvor du bogstaveligt talt kan se lige over til Skotland. Flimby Factory har fungeret som New Balances Englands-baserede fabrik siden 1982 og produceret massevis af sneakers, løbesko og ja, selv fodboldstøvler siden da.

Find hele vores udvalg af New Balance fodboldstøvler lige her.

Vi bliver taget med indenfor og får en kort introduktion til stedet. Herefter bliver vi ført gennem fabrikken og kommer frem til et mørklagt lokale og bliver bedt om at sætte os ned foran en stor skærm. Efter et interessant lysshow og en kort video kommer hovedrollen ind i rampelyset: MiUK ONE. Det er denne støvle vi er her for. Efterfølgende bliver vi taget ind i et nyt lokale, hvor hele produktionen finder sted. Her bliver vi introduceret for det team, som er valgt ud for at tage sig af produktionen.

2.000 par på verdensplan og hver eneste støvle er behandlet af ægte menneskehænder fra første syning til den sidste indpakning – og alt sammen foregår her på Flimby Factory i et rum på et par 100 kvm.

"The MiUK ONE is a testament to where we have come from and where we want to be", GM of NB Football Richard Wright.

MiUK ONE er altså meget mere end en fodboldstøvle. Den er startskuddet og understregningen af at New Balance har store planer for fremtiden. Flimby Factory skal nemlig ikke længere blot være et sted hvor sko bliver produceret. Nu har de nemlig taget skridtet og dedikeret et helt område på fabrikken, der kan fungere som faciliteter til designere, udviklere og ikke mindst fodboldspillere for at teste og udvikle på fodboldstøvler. Det kommer dermed til at danne rammerne for at New Balance kan fordybe sig endnu mere i deres aktiviteter i fodboldverdenen.

Men hvordan er støvlen så? Først og fremmest kan det ikke understreges nok gange, at hver enkelt fodboldstøvle er håndlavet. Det vil sige at en person har stået ved hver post i processen og taget sig af hver enkelt lille detalje. Det giver bare en helt anden kvalitet, når fodboldstøvler bliver lavet på denne måde og det kan mærkes og føles hele vejen igennem. Lige fra det ekstremt bløde læder, til det ultra behagelige skumindlæg, til de små detaljer som ”Made in England” teksten på siden af støvlen over til indpakningen af støvlerne, som indeholder læderbalsam og en støvlebørste, samt en særligt designet støvletaske.

Sålen er hentet fra deres Visaro, hvilket er en indikation om at selvom denne støvle er limiteret ned til 2.000 par. Og selv om der er kælet ekstra meget for dem, så betyder det ikke at den skal stå på hylden. Den skal ud og bruges på græstæppet.

MiUK ONE er visuelt ikke den mest interessante fodboldstøvle på markedet og det er en skam, for er øjnene ikke solgt, skal der meget til for at overbevise resten af sanserne. Men tro mig, jeg har selv prøvet de her fodboldstøvler og det er premium kvalitet hele vejen igennem. Hvis man absolut skal ud og bruge 2.000 kr på et par læderstøvler, så er alle pengene givet fuldt ud på disse New Balance MiUK ONE.

Tilbage på Flimby Factory er vores rundvisning slut og turen går nu igen hjemad. Det var dog en utrolig interessant oplevelse at få med. At se hvordan hele processen i produktionen af disse fodboldstøvler gik for sig. Jeg glæder mig personligt bare for at se, hvad denne fabrik har i gemmerne til os. For noget siger mig at der nok skal komme rigtig gode ting ud af den.