Den bedste i verden: Messi vs. Cristiano Ronaldo

03.12.2016

Skrevet af Jonathan

Fodboldhistorien har set masser af ikoniske dueller, men få, hvis overhovedet nogen, har nået det niveau som duellen mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Det er tid til at kigge på den ultimative showdown.

I eftermiddag går det løs. Den største tilbagevendende begivenhed i ligafodbold – El Clasico. En showdown mellem de bedste fodboldspillere i verden. De sidste par dage har vi nogle af de vigtigste dueller i kampen op mod hinanden. Suarez mod Benzema og Piqué mod Ramos.

I dag kigger jeg på den ultimative duel. Duellen mellem Nike og adidas, Speed mod Agility, maskinen mod naturtalentet og jeg kunne blive ved! Det er selvfølgelig Cristiano Ronaldo mod Lionel Messi. To spillere som alles øjne vil hvile på med forventningen om at netop de to vil levere de afgørende øjeblikke…

SÅ VARME SOM DE KOMMER

De seneste år har været mere blandet end normalt for Messi og Ronaldo. Som de to gulddrenge er kommet op i årene, har de også været plaget af en del flere skader, end tidligere i deres karrierer. Den nuværende form kan der dog ikke pilles på og både i La Liga og Champions League har begge vist absolut topform. Med henh. 9 og 10 mål indtager Messi og Ronaldo, 2. og 1. pladsen på topscorerlisten i ligaen. Men det skulle da også gerne være sådan. Både Messi og Ronaldo har haft langt flest skud på mål i La Liga, hvor CR7 er helt alene med 62 skud på mål i denne sæson. Messi har været en smule mere ydmyg og ”kun” haft 48 skud på mål.

Men begge spillere er generelt rigtig varme. I snit per kamp skaber Messi 1,60 chancer og Ronaldo 1,10 og mens Messi har en afslutningspræcision på imponerende 57%, skal CR7 lige have trænet lidt på sine afslutninger med en præcision på kun 47% (Men vi har jo også set varme godt og grundigt op til dagens kamp på sin Instagram profil).

REKORDERNES MESTRE

Man forventer at de største skal levere ved de største begivenheder. Og det må man også virkelig sige at både Messi og Ronaldo gør, når de optræder ved El Clasico. Indtil videre har Messi deltager i 32 opgør mod Real Madrid, mens Cristiano Ronaldo kan skrive 25 opgør på CV’et. Her står Messi øverst på listen med 21 mål – rekordindehaveren med flest mål i El Clasico. Interessant er det dog også at kigger man på deres indbyrdes opgør, hvor begge spillere har været på banen, fører Cristiano med 16 mål over Messis 15 mål.

Rekorder er generelt slet ikke fremmed for hverken Messi eller Ronaldo. Faktisk vil det være mærkeligt, hvis vi skulle gå igennem en sæson uden at en af dem slog flere rekorder. Kigger man på El Clasico, så er Messi dog indehaver af flest rekorder. Udover at være topscorer er han også ene om at have scoret 2 hattricks i Clasico opgør. Faktisk er det her måske det eneste sted, hvor Cristiano har rekorder til gode. Men mon ikke at han nok skal nå et eller andet før han slutter karrieren. Han er i hvert fald ikke ligefrem typen der bare lige sådan giver op.

Jeg kunne blive ved med at skrive rekorder ned om de to. Men faktum er bare at disse to herrer kommer fra en anden planet. Og det er kun fair at vi forventer det absolut bedste fra dem, også selv om vores forventninger engang når umenneskelige højder. Men så må de jo bare lade være med at levere umenneskelige præstationer igen og igen.

Jeg glæder mig i hvert fald ekstremt til at se, hvad Messi, Ronaldo og alle de andre stjerner har at byde på i aften. Jeg har på fornemmelsen at det bliver en af de mindeværdige kampe!