Bajram Fetai skiftede i sidste uge støvler til et par Nike Mercurial Vapor Superfly, det afsluttede et års måltørke, og siden har han bombet to kasser til ind. Vi satte os ned og tog en snak med F.C. Nordsjælland angriberen, da han kom forbi efter nye støvler og en brodering. Klokken ca. 14 onsdag eftermiddag på Unisports kontorer dukker to velklædte mennesker op. Den ene er Bajram Fetai, den anden er hans ven. Begge er tydeligvis i godt humør, og det er forståeligt nok. Bajram havde lige afsluttet næsten et års måltørke dagen før, og det var endda det afgørende mål imod Brøndby. Med et smil på læben og glimt i øjet kom han marcherende ind på kontoret og spøgede: ”Aldrig mere Adidas,” til det naturlige spørgsmål omkring om det var ren overtro svarede han: ”Både og, jeg har det sådan støvlerne er fodboldspillerens eneste værktøj, hvis man ikke har det godt med sine støvler, så spiller man heller ikke godt. På det seneste med Adidas støvler...” Den tidligere Glasgow Rangers spiller tager en pause, men forsætter så, ”jeg har været rigtig glad for mit samarbejde med Adidas, de har lavet nogle helt fantastiske ting,” det virker klart, at Bajram ikke har et ondt ord at sige om sine tidligere støvler, han har bare fundet noget, der passer ham bedre som type: ”Folk siger hele tiden til mig jeg er hurtigt, at jeg løber hurtigt. Med den her støvle, føler jeg mig let. Jeg føler mig endnu hurtigere, den vejer ingenting, det er som at løbe i bare fødder.” Bajram havde trænet med den nye støvle i en uge før kampen, han afgjorde, mod Brøndby. At spille i Mercurial kollektionen er ikke ukendt for F.C. Nordsjællænderen, i hans tid i Glasgow Rangers spillede han i Vapor SL. Han er især glad for at lacecoveret er fjernet igen, men hans første indtryk af Nike Sense knopsystemet og støvlen som helhed beskrev han således: ”Det er en kampstøvle, knopsystemet er perfekt. Jeg spiller altid i FG knopper, men med det nye system behøver jeg ikke skifte. Jeg synes knopperne bag til er ret lange, og Nike Sense knopperne giver fordelene fra SG, men samtidigt med at jeg kan spille med faste knopper, som jeg altid har gjort. Jeg synes det egner sig perfekt til de danske baner. Samtidigt virker det mod skader.” ”Det der er med Vapor serien, er lethed og boldføling. Materialet er helt tyndslebet, og det giver efter min mening den bedste boldføling. Der er bare noget andet over Nike, de andre producenter har forsøgt sig med letvægtsstøvler, men jeg synes bare, at støvlens image passer mig bedre” Snakken gik herefter lidt rundt på løst og fast om støvlen. Bajram slog fast, at han klart mener, der er forskel på hvilken spiller, skal bruge hvilken støvle. Han har både forsøgt sig med Predator X, og har spillet i AdiPure i lang tid. ”Nike Vapor har bare et image, det er Cristiano Ronaldo, det er hurtigløberen. Han er en spiller, jeg ser meget op til, og som jeg prøver at sammenligne mig med. Fordi man ved hvor meget arbejde, han ligger i, hvad han gør. Det er den udstråling støvlen har med sig. Det definerer dig som type.” ”De (holdkammeraterne i F.C Nordsjælland red.) sagde også at jeg så godt ud i den, første gang jeg tog den på. Så den klæder mig åbenbart.” ”Selv Kasper Hjulmand (assistent træner red.) har også lagt mærke til dem, han siger, det er støvlen der gør forskellen, jeg ved ikke, om han er lidt ironisk. Men det er fedt, han lægger mærke til det.” Derefter nævnte Bajram selv sin brodering. B Fetai 15 skulle han have stående på sine nye støvler. ”Det er superfedt at Unisport laver broderinger på støvlen. Det er noget, vi fodboldspillere sætter meget pris på,” dansk-albanerens evige glimt i øjet bliver lige intensiveret en smule, da han siger: ”Så ved folk de ikke skal røre den, det min støvle, B Fetai 15,” han smiler skævt og forsætter, ”men det viser også noget klasse, det viser man går op i det. Jeg er perfektionist, og jeg synes en brodering med navn og nummer på mine støvler, viser jeg er det.” Siden interviewet har Bajram Fetai bombet løs for F.C. Nordsjælland. To mål er det blevet til i 4-1 sejren mod Silkeborg, hvor Bajram og co. slog Silkeborg helt i gulvet. Om det er støvlerne, der har givet angriberen blod på tanden, ved vi selvfølgelig ikke, men man kan se på hans scoringsstatistik, da han skiftede til Nike Mercurial kollektionen. Se Bajrams nyeste indkøb Nike Mercurial Vapor Superfly 2 FG på vores Facebook fanside.
Bajram Fetai mener at der er en bestemt type støvle til en bestemt type spiller. Er du enig? Giv dit besyv med i kommentarfeltet nedenfor.