Den innovative adidas GLITCH | Anmeldt af Jorma_XIV

09.11.2016

Skrevet af Jonathan

Hvis du har fulgt en smule med i, hvad der sker med fodboldstøvler i disse dage, så har du nok hørt om adidas’ nye GLITCH koncept. Vi allierede os med en af de heldige som rent faktisk har spillet i dem. Her er hans anmeldelse af dem.

Jorma XIV er en tæt ven af Unisport, så da vi ringede til ham og spurgte om han ikke ville skrive en anmeldelse af hans nyerhvervede adidas GLITCH fodboldstøvler, var han selvfølgelig helt klar på det. Og det er ikke en mand af få ord vi har med at gøre, så sæt dig til rette før du går i gang med at læse om det innovative og noget anderledes koncept fra adidas.

Hvis du vil have mere støvlenørderi og undrer dig over hvem Jorma egentlig er, så kan du læse om ham og hans støvlesamling lige her.

Lad os begynde med selve skoæskerne. Bundet sammen som den perfekte julegave af et sort GLITCH bånd, bliver fodboldstøvlerne leveret i tre æsker. Når du fjerne det sorte bånd, kan du se at alle æsker har en gennemsigtig øvre del, hvor du med det samme kan få et lille kig på dine nye støvler. For at åbne æsken trækker et hvidt papdække fra med teksten GLITCH i forskelligt farvet print og nede i æsken ligger støvlerne og venter på jeres første møde.

For at komme ned til støvlerne skal du slide støvlerne ud af den transparente æske. Min første tanke var at tage alle tre dele ud på samme tid for at få en ide om, hvordan de yder- og inderdelen overhovedet hører sammen. Jeg var fuldstændig ligeglade med det visuelle design! Virker det overhovedet? Og ja! Efter adskillige år i adidas’ testrum ser det endelig ud til at tyskerne er nået frem til et resultat der virker – og ikke kun én gang!

Hvis du er nysgerrig på, hvad Jorma går og laver til dagligt kan du følge ham på hans Instagram konto her.

Efter at have studeret støvlen i sin hele form, hev jeg de to dele fra hinanden igen for at tage et nærmere kig på inderdelen. Jeg valgte en hvid/grå low version (alternativerne var en rød eller blå high top version.) Den ser super cool ud og helt sikkert anderledes, ja nærmest lidt vildledende – den ligner næsten selv en fodboldstøvle, særligt i og med at indlægssålen ligger i den. Den bedste måde at beskrive den på er en kurvet og forstærkende sok, som er sat fast på ydersålen, som adidas har valgt at kalde SprintFrame.

Techfit er skrevet på er skrevet på den supporterende støtte på selve overdelsmaterialet og det håber jeg er et godt tegn på selve fittet. Forfoden ser rigtig skarp ud, men materialet er stadig ret fleksibelt og dejligt polstret omkring hælen (den bedste sammenligning jeg kan komme på er X hælen), med en ydre hælkappe. Ydersålen er lavet med anti-slip paneler på forfoden og for at sikre at indersokken bliver placeret rigtigt i yderdelen har adidas skrevet teksten: ”Compression Sock Insert This Way” på hælen.

Jeg sætter foden ind i indersokken uden besvær – den går ned som har den altid været min. Fornemmelsen er helt fantastisk, som om nogen har låst foden sammen inden den skal på en rutschebanetur, men den føles også ekstremt komfortabel og har noget overraskende ingen prespunkter fra den ellers så lave forfod. Langs syningerne på toppen af sokken har adidas skrevet ”4-way stretch” og det føles virkelig også sådan. Helt sikkert et godkendt herfra på den del.

Nu vender jeg mit fokus mod yderdelen, som omfavner ”sokken” med en inkorporeret ydersål. Du kan vælge mellem 3 farver i syntetisk; reflective hvis med sorte striber, reflective sort med hvide striber og rød med sorte striber, mens du kan vælge en i læder som er sort med striber i en rødlig orange, lidt ligesom ”Warning” varianten fra Adipower, hvis du kan huske den. Jeg valgte læderoverdelen, som er blevet givet navnet ”Reptile Skin – 004” i FG og SG hovedsageligt fordi jeg føler at læderet giver en ekstra friktion, som giver et virkelig godt touch på bolden. Det betød også at jeg måtte gå på kompromis med mig selv og gemme mit mere flamboyante mig væk (som ellers virkelig gerne ville have den hvide variant) til gengæld for den bedste støvle til mit spil, som på ingen måde var et dårligt valg!

Den del som normalt ville være mellemsålen og hælkappen er noget skrøbeligt, hvilket er en smule bekymrende.

Sålens forfod på den ydre del er konstrueret, som man ville forvente med fleksibilitet og stabilitet, men den del som normalt ville være mellemsålen og hælkappen er noget skrøbeligt, hvilket er en smule bekymrende. Du skal dog have i mente at jeg taler om den ene halvdel af et tandem produkt her. Strukturen omkring midterfoden og hælen er bygget ind i ”sokken”, hvilket er vanvidsdrivende selv for en nørd som mig. Men den kurvede form på ”sokken”, som følger formen på din fod er en absolut vinder i min bog.

Ydersålen ser virkelig godt ud, med olieeffekten som giver et farveskifte fra guld til rød, som lyset falder ned på det. Det er dog ikke lige så spejlende som på SG støvlerne, særligt omkring forforden. Knopkonfigurationen er god, minder om PureChaos, men er ikke helt identisk. Det er særligt godt på SG varianten, hvor jernknopperne rent faktisk er fastplaceret. Den del som udgør jern på de her knopper er faktisk kortere end dem på PureChaos, men det ændrer ikke på den overordnede længde, da mere af selve knoppen er blevet bygget ind i ydersålen. For det umiddelbare blik, ser det faktisk ud til at give en endnu bedre vinkel for at være ærlig.

Læderet på overdelen føles lækkert og tyndt, og er eftergivende lige fra æsken. Måden den er syet sammen med den syntetiske del, føles helt naturlig. Der er små prikker, eller bump om man vil, for at øge boldkontrollen og der er små cuts på mønsteret omkring vristen for at gøre materialet endnu tyndere og sikre at området er fleksibelt nok til at kunne håndtere at foden skal passere det område for at komme ind og ud gentagne gange.

Jeg har både nydt at spille i PureChaos og PureControl lige fra æsken, men ingen af dem kan måle sig med GLITCH når det kommer til komfort.

Når først du har kombineret ”sokken” med yderdelen og du mærker dem falde på plads, kan du for første gang se støvlen i sin helhed. Det ser fedt ud med en støvle uden snørebånd eller paneler, som vil strække sig for at tilpasse sig din fod, for al den mekanisme er allerede i gang på indersiden. Da jeg tager støvlen på, mærker jeg med det samme, hvor stramt den sidder (virkelig stramt), men ikke ubehageligt. Støvlen er som limet til foden og jeg begynder straks at hive og mærke forskellige steder på støvlen for at sikre mig at den ikke ”falder af”. Langsomt begynder det også at gå op for mig at jeg jo i teorien faktisk har to lag på min fod, selvom det overhovedet ikke er noget jeg mærker. Jeg går lidt rundt i dem og strækker og bøjer foden. Fra mit perspektiv ser det helt normalt ud, men sandheden er at det føles helt anderledes. ”Sokken” er nøglen til fittet og på min fod favner godt om den og fylder støvlen helt ud. Det er en rigtig god fornemmelse for mig, men med denne støvle – mere end nogen anden vil det være helt op til det enkelte individs behov.

Jeg har spillet i mine FG støvler i 90 minutter på en aften, hvor banen var perfekt og det føltes fantastisk. Godt greb i banen og godt afsæt i ydersålen. Der var ingen bevægelse eller ubehag mellem de to lag og overdelen havde et lækkert touch op bolden, særligt fra læderdelen på forfoden. Jeg havde ingen problemer med vabler eller andre gener. Det føltes virkelig som om jeg havde spillet i dem i lang tid. Jeg har både nydt at spille i PureChaos og PureControl lige fra æsken, men ingen af dem kan måle sig med GLITCH når det kommer til komfort. Hvis jeg absolut skal komme ved en lille hage på støvlen, så er det at overdelen krøllede lidt ubehageligt sammen på den ene støvle når jeg bøjede foden, men det er så også det mest negative jeg kan sige om den. Og jeg er sikker på at overdelen bløder meget mere op med tiden. Du vil helt sikkert gerne prøve dem på og jeg kan ikke bebrejde dig, for det er virkelig en øjenåbner og jeg kan ikke forestille mig at du vil blive skuffet.

Der går masser af rygter og historier om, hvordan du kan få fingrene i GLITCH og jeg har i den grad også modtaget en henvendelse eller to. Den eneste måde du kan købe støvlerne på er ved at downloade GLITCH appen (som endnu ikke er blevet lanceret) og dernæst skal du have en kode fra en af de få heldige, som har fået tilsendt et par af GLITCH. Der er endnu ikke meldt noget ud omkring priser, hverken for startpakken eller tilkøb af yder- og/eller inderdele. Så du må bare holde dig på tæerne og så husk; det er ikke hvad du ved, det er hvem du kender.

Jorma ved sit om fodboldstøvler. Du kan følge ham og hans støvler på Instagram lige her.