Når du rejser over 11.000 km for en fodboldstøvle

29.10.2016

Skrevet af Jonathan

Forestil dig at rejse 11.265 km blot for at købe et par fodboldstøvler. Og så tilføj at du ikke engang kan være sikker på at du kan købe et par. Det var præcis, hvad støvlesamleren Gavin Bristol gjorde for et par uger siden. Læs hans historie her.

Gavin Bristol bor til dagligt i London. Her arbejder han for et flyttefirma. I hans hjem har han et par fodboldstøvler stående fremme på en hylde, men udover det er der intet der antyder at Gavin er en seriøs støvlesamler. Hele hans kollektion er gemt og låst op i et lagerrum, hvor du skal give besked med 2 dages varsel, hvis du skal have åbnet rummet op. Nej, Gavin tager ingen chancer med hans samling.

I det øjeblik Gavin tager det første par op fra sine kasser, indser du med det samme den kærlighed Gavin har til sine fodboldstøvler. Måden han forsigtigt holder dem, som et lille nyfødt spædbarn, får mig næste til at fælde en tåre.

Han tager støvlerne frem, som indtager hovedrollen i aften: PureAgility 10/10 Kryptonite og kigger på dem med stolthed, mens han siger: “De her har en speciel betydning for mig. Jeg tog på et stort eventyr for at få dem og det vil jeg aldrig glemme!”

Og man forstår ham. For selvom at Gavins samling går hele vejen tilbage til Mercurial Vapor II Sølv/Blå, så kan meget få støvler (omend nogen) måle sig med den 11.000 km lange rejse til New York, hvor adidas i al hemmelighed havde planlagt at sælge dette års Messi 10/10 i en uannonceret forretning. Gavin købte sin flybillet den 8. oktober, blot to dage før støvlen skulle sælges.

Han pakkede en lille rygsæk med de mest nødvendige ting og tog afsted. Da han ankom til Newark Lufthavn i New York, ville de ikke lade ham passere. Og det virker da også lidt suspekt når du rejser hele vejen fra England til New York med en lille rygsæk. Heldigvis lod de ham komme ind til sidst og nu startede den rigtige skattejagt! Gavin havde blot en dag til at finde ud af præcis, hvilken forretning adidas ville sælge støvlerne i og hvor den lå.

Mens han gik rundt i gaderne i the Big Apple, mødte han en anden støvlesamler, som var på samme jagt som ham selv. De havde naturligvis begge hørt rygter om, hvilken forretning det ville være og der gik ikke lang tid før de to samlere stod foran en butik med et stort sort gardin og adidas' "drei streifen" og et umiskendeligt Messi logo. Inden længe kom en herre ud for at tale med dem og han informerede dem om at de bare kunne komme tilbage i morgen. Han forsikrede dem om at de nok skulle få et par, også selvom adidas kun havde produceret 100 par i verden.

Og det var faktisk det. Næste dag tog Gavin hen til butikken, købte et par, tog et billede til sin Instagram profil og forlod butikken, meget veltilfreds. Tirsdag sad Gavin endnu engang på flyet, denne gang med London som destination. Hvis det her ikke er dedikation - så ved jeg ikke hvad er.

Tilbage i London med Gavin, hvor han fortsætter med at hive støvler op fra sin samling. Det er tydeligt at han er særligt drevet af Messi og CR7 signaturstøvlerne. Udover det har han også Mercurial Vapor SL Karbon Fiber, som er en hans personlige favoritter: "Der er bare noget helt specielt og unikt over den. Der er ikke noget lignende den støvle derude.”

Selvom Gavin har samlet fodboldstøvler i adskillige år, så er det først for nyligt at han åbnede sin Instagram konto (@magnificentmercurial). Som han siger: "Jeg følte bare at tiden var rigtig nu. Jeg har ikke haft et behov for at vise min samling før, men nu føler jeg at jeg gerne vil dele den med andre.”

Og hvordan samler Gavin så sine fodboldstøvler? "Det kan være alt fra eBay til, ja, at flyve til New York. Det betyder egentlig ikke så meget, hvor jeg køber dem fra. Det vigtigste er selvfølgelig at støvlerne er urørte og nye. Derfra er det egentlig bare at søge og lede både online og offline."

Men hvad er så næste skridt for Gavin? Kryptonite oplevelsen kan vel nærmest ikke overgås? Men det mener Gavin nu godt at den kan:

“Jeg mangler mit mesterværk. Det ene par som jeg kan kigge på og sige "Jeg ville dø for denne her støvle". Jeg har mange støvler, som jeg er rigtig stolt af og Kryptonite er selvfølgelig på toppen af den liste lige nu. Men jeg føler stadig at jeg mangler det helt særlige par.”

Gavin vil utvivlsomt fortsætte med at jagte hans drømme og lede efter specielle fodboldstøvler til hans samling. Mens vi hjælper ham med at pakke støvlerne ned i kasserne, fornemmer jeg igen denne nærmest faderlige kærlighed som Gavin har til sine støvler. Det er beundringsværdigt at du kan smide så meget passion og dedikation i noget som fodboldstøvler. Gavin er, og har aldrig været i det for pengenes skyld. Det er utvetydig kærlighed til fodboldstøvler som driver ham. I sidste ende, så er det vel det hele livet handler om?