Hvilke målmandshandsker skal du vælge? Greb og holdbarhed

12.09.2015

Skrevet af Jonathan

For de fleste målmænd er det nok ikke helt forkert at påstå, at deres målmandshandsker er lidt vigtigere end fodboldstøvlerne. Forskellen fra at stå med et par målmandshandsker man har det godt med og et par man ikke bryder sig om, er enkelt sagt helt afgørende. Et element ved handsken, som virkelig gør en forskel er selve håndfladen. Lad os tage et kig på lidt latex.

I onsdags tog vi et kig på de forskellige cuts, som handskeproducenterne benytter sig af (Se her). I dag tager vi så et kig på den latex der benyttes på handskerne. Latexen har betydning for flere ting, men først og fremmest er det jo det, der gør handskerne klæbrige og holder fast på bolden. Her har de specialiserede brands som Uhlsport, Sells, Reusch og Precision et klart forspring.

Generelt kommer denne latex med en tykkelse på 3 eller 4 mm. Tykkelsen på latexen har indflydelse på din føling/kontakt med bolden (lidt ligesom overdelen på en fodboldstøvle). Jo tyndere latex jo større kontakt. Jo tykkere latex, jo mere beskyttet og afdæmpet kontakt med bolden vil du have. Så det er helt op til dit behov, hvad der er bedst for dig.

Gå ind og vælg dine næste målmandshandsker lige her.

En anden ting at tage hensyn til i forhold til latexen er niveauet af blødhed. Jo blødere latex, jo bedre et greb har du om bolden. En hårdere håndflade appellerer til gengæld til større holdbarhed. Her vil du ofte opleve en større brug af gummi og dette benyttes ofte til handsker lavet til kunstrgræs og indendørs. Latex laves også forskelligt ud fra, hvilke vejrforhold du spiller meget i.

Hvad enten holdbarheden, så kræver målmandshandsker stor vedligeholdelse for at de skal holde længere. Handsker skal vaskes efter brug hver gang, ellers slides det klæbrige lag fra handsken meget hurtigt. Måden du vasker dem på er ved at tage dem under lunkent vand og gnubbe jorden væk med tommelfingeren. Efterfølgende kan du lægge dem til tørre med avispapir eller hænge dem et tørt sted.

Latexen på håndfladen har en helt central betydning for målmandens evne til at gribe bolden og generelt holde på den. Næste gang vil vi tage et kig på lukningen, som rent faktisk også spiller en vigtig rolle hos målmænd. Men hvordan foretrækker du håndfladen? Tyk eller tynd? Blød eller hård?