Kan Zumas mål nogensinde overgås?

28.09.2016

Skrevet af Jonathan

Thomas Delaney leverede et gudesmukt mål i går aftes, da FCK nedlagde Club Brügge med 4-0. Det fik mig til at gå i arkiverne, for at finde de fem bedste mål leveret i Parken. Se med her og sig om du er enig (Det er du højst sandsynligt ikke!)

Der har været højlydt debat om, hvordan denne liste den skulle se ud. Men nu har jeg trumfet igennem og fundet frem til en Top 5 over de bedste mål i Parken. Bevares, der findes helt sikkert nogle mål som jeg har overset og nej, jeg har ikke glemt Bendtners mål mod Portugal.

5. Peter Møller | FCK v. FC Nordsjælland (2001)

Armene flyder ud over det hele og elegance kan man ikke klandre Peter Møller for at besidde, men hans matchvinder mål i 2001 er bare lækkert at se på. Og det bliver bedre for hver gang jeg ser det.

4. Thomas Gravesen | Danmark v. Island (2001)

Gode gamle Graver. Troldmanden fra Real Madrid leverede et tordenbrag i parken (også i 2001) da Danmark flæskede Island med 6-0. Betydningen af målet er nærmest ikke eksisterende, men den måde han brager den ind på kan ikke tages fra ham. Spol frem minut 2:00 for at se lynet.

3. Thomas Delaney | FCK v. Club Brügge (2016)

Den ligger helt friskt i hukommelsen og nogle vil sikkert placer den højere, men lige meget hvad skal der intet tages fra Delaneys mål fra i går. Den rammer han aldrig så godt igen og jeg tror de fleste af os var nødt til at se den på replay for at tro, hvad der lige var sket!

2. Allan Ravn | Brøndby v. Bayern München (1998)

Det her mål er personligt en af mine absolutte favoritter. Første gang at Brøndby deltog i Champions League, mod Bayern München (der i øvrigt var millisekunder fra at vinde turneringen det år), og så Allan Ravn der udstiller en af verdens bedste målmænd nogensinde på det skammeligste. Spol frem til minut 3:15 for at nyde hele sekvensen.

1. Sibusiso Zuma | FCK v. Brøndby (2001)

Lad mig bare sige det med det samme – intet mål kommer til at toppe den her skønhed i Parken – nogensinde. Et studie i elegance og kunst på et niveau de færreste kan være med på. Og så også bare det faktum at målet i sidste ende afgjorde mesterskabet.