Fodboldstøvler til kunstgræs | Alt du behøver at vide om AG fodboldstøvler

30.11.2021

Skrevet af Andreas

Spiller du regelmæssigt på kunstgræs? Så bør du kraftigt overveje at skifte dine FG-støvler ud med et par kunstgræs fodboldstøvler. Her tager vi et kig hvad AG fodboldstøvler er og hvorfor du kan have brug for et par - vigtigst af alt for at færdes sikkert på kunstgræsset!

FG, SG eller AG?

Har du før hørt om FG, SG eller AG og undret dig over, hvad forskellen egentlig er? Grundlæggende står betegnelserne for Firm Ground (FG), Soft Ground (SG) og Artificial Grass (AG) og beskriver konstruktionen af din sål/knopper.

FG-støvler er udviklet til de naturlige græsbaner med en fast struktur, SG til våde og bløde græsbaner. Fodboldstøvler til kunstgræs er udstyret med AG-knopper, som giver dig den bedste og mest sikre bevægelighed på kunstbanerne.

Se det store udvalg af kunstgræs fodboldstøvler hos Unisport

Skal jeg købe fodboldstøvler til kunstgræs?

Hvis du spiller på kunstgræs regelmæssigt, så er svaret et rungende ja! Hvorfor? Fordi A: bevare din støvle garanti og B: endnu vigtigere, for at mindske risikoen for skader!

Fodboldstøvler til kunstgræs er udstyret med korte koniske AG knopper, der giver dig optimalt greb og bevægelighed på det kunstige underlag, hvilket mindsker risikoen for at løbe ind i en grim skade. Desuden mindsker AG knoppernes hule konstruktion de ubehagelige stød du kan opleve på den hårde overflade.

Kan jeg bruge FG-støvler på kunstgræs?

De fleste af os har nok begået denne fejl uden overhovedet at vide, at det faktisk er ekstremt risikabelt. FG knopper er længere og ofte i et mere aggressivt mønster, som giver så meget greb, at de ganske enkelt ikke er sikre at bruge på kunstbaner.

Fordi der er så meget greb, kan du risikere at din fod sidder fast i jorden, mens resten af dit ben drejer. Dette er især risikabelt i de skarpe bevægelser, hvor dine ankler og knæ kan blive udsat for store vrid.

Men hvad så med FG-støvler med runde knopper? Selvom det helt sikkert er bedre end de mere aggressive knopsystemer, skal du igen overveje hvad det betyder for din støvle garanti. FG-støvler er ikke bygget til syntetiske overflader, hvorfor de slides meget hurtigere op. Det betyder også at din garanti bortfalder, hvis du vælger at gøre dette. Til gengæld er materialet på kunstgræs fodboldstøvler specielt udviklet til at modstå den hårde friktion fra AG banerne.

Hvad angår SG-støvler på kunstgræs er det ret simpelt: det er den største no go i fodboldstøvlernes historie!

Nu er der sikkert nogen af jer, som allerede bruger FG-støvler på kunstgræs og aldrig har oplevet nogen former for ubehag. Og ja det er bestemt muligt, men det svarer lidt til at køre uden cykelhjelm. Så hvis du vil forblive på den sikre side, bør du nok droppe FG-støvlerne og anskaffe dig et par fodboldstøvler til kunstgræs i stedet

I løbet af det sidste årti er antallet af kunstgræsbaner i landet steget markant, hvilket har gjort AG fodboldstøvler mere efterspurgte. Vi håber, at denne korte guide giver dig lidt klarhed over, hvorfor et par fodboldstøvler til kunstgræs er en værdig investering, og hvorfor du ikke bør bruge FG eller SG på kunstgræs.