De fem mest spændende transfers af danske spillere

02.09.2016

Skrevet af Jonathan

Efter transfervinduet lukkede har jeg haft et par dage til at sunde mig oven på en ekstremt hektisk sommer og her giver jeg mit bud på de fem mest spændende transfers set fra dansk perspektiv.

For dansk fodbold har sommerens transfervindue været ekstraordinært spændende. Vi hungrer i dansk fodbold efter at se vores bedste spillere i de bedste ligaer for de bedste klubber, men de seneste år har der langt mellem snapsene – for langt.

Men kigger man udover det Europæiske landskab synes jeg at det begynder at nærme sig noget, som vi danskere og ikke mindst Åge Hareide kan bruge til noget. I nedenstående har du min liste over de fem mest interessante handler set med mine (og danske) øjne:

    5. Viktor Fischer – Skifter fra Ajax til Middlesbrough

Viktor Fischer er blandt de danske talenter som vi har flest forventninger til. Og egentlig går vi bare og venter på hele forløsningen. Skiftet til Middlesbrough fra Ajax kan meget vel være starten på det. De engelske oprykkere har gang i et rigtig spændende projekt, hvor masser af interessante navne er stødt til. Det bliver derfor også en kæmpe udfordring for Fischer, som skal levere sit absolut bedste for at slå igennem. Hvis han gør det, er jeg ikke i tvivl om at han nok skal blive et kæmpe aktiv for Middlesbrough og det danske landshold. Men vi må nok værne os med tålmodighed. For Premier League er ikke for alle…

    4. Nikolai Boilesen & Jores Okore – Skifter fra Ajax og Aston Villa til FC København

På 4. pladsen smider jeg Boilesen og Okore ind sammen. I mine øjne har begge handler potentiale af samme kaliber. For situationen hos både Boile og Okore er nogenlunde den sammen. Karrieren hos begge spillere er gået i stå på grund af skader, men potentialet hos de to er kæmpe stort. Og at komme hjem til Superligaen for, nok pt. Danmarks bedste klub, og spille med om mesterskab og ikke mindst Champions League er lige præcis det der kan være med til at skubbe deres karrierer i gang. Præcis som det har gjort med Zanka og Cornelius, der begge har været igennem et mislykket udenlandseventyr. Jeg håber og tror på at de to kan genfinde formen, for det både fortjener de og skylder os danskere.

FORTSÆTTES NEDENUNDER

    3. Jannik Vestergaard – Skifter fra Werder Bremen til Borussia Mönchengladbach

Jeg vil betegne Jannik Vestergaard som en af Danmarks klogeste spillere når det kommer til karrierevalg. Han startede med at skifte til Hoffenheim tilbage i 2010, bed sig fast og fik masser af spilletid. I 2015 gik han et skridt op af stigen, da han blev solgt til Werder Bremen, og nu gør han det så igen. Han er gået fra en nedrykningstruet klub til en klub, der kæmper med om toppladserne. Hele vejen igennem har Vestergaard været fast mand og haft muligheden for at udvikle sig, så jeg kan ikke andet end glæde mig på hans vegne over det seneste skifte og jeg glæder mig endnu mere til at se, hvilken topklub der køber ham om et år eller to.

    2. Pierre-Emile Højbjerg – Skifter fra Bayern München til Southampton

Højbjerg er lidt i samme boldgade som Viktor Fischer. En spiller som har været et kæmpe talent i mange år, og vi går bare og venter på forløsningen. På landsholdet har Højbjerg virkelig fået lov til at skinne igennem, men på klubplan er det ikke blevet til helt det samme. Jeg tror dog på at Højbjerg har, hvad der skal til og med de første indikationer af hans tid i Southampton, hvor han nyder stor tiltro fra træneren, så er den tro ikke blevet mindre. Jeg mener at Højbjerg har potentialet til at blive en af Danmarks største spillere og skiftet til Southampton kan blive starten på noget rigtig stort.

    1. Emre Mor – Skifter fra FC Nordsjælland til Dortmund

Det må helt sikkert være sommerens største transfer set med danske øjne. Emre Mor er et gudsbenådet fodboldtalent, som har alt hvad du skal bruge for at blive en verdensstjerne. Dortmund har en rimelig god historik med at hente opblomstrende talenter, så at de smider så mange penge efter Emre Mor er en indikation på at det er noget helt særligt det her. Mor var ikke med i sæsonåbningen, men du giver ikke en spiller nr. 9, hvis han ikke er tiltænkt en rolle på holdet. Så Mor skal vente på sin chance og slå til når han får den, for den vil helt sikkert komme. Det er bare så sindssygt ærgerligt at knægten valgte Tyrkiet frem for Danmark.