FCK på vej i selskab med eliten

24.08.2016

Skrevet af Jonathan

Stemningen er høj. I flyet på vej derned går der nærmest helt ”Diaz vs. McGregor pressemøde stemning” i den. Der er masser af banter mellem spillerne, man mærker næsten ikke at det her er en livsvigtig kamp – lige indtil man hører Ståles stemme…

Det er tre sæsoner siden at F.C. København kvalificerede til gruppespillet i Champions League. Dengang kom man i en næsten hel umenneskelig gruppe med Juventus, Real Madrid og Galatasaray. Naturligt nok blev det ikke til videre avancement, men en uafgjort og en sejr på hjemmebane sikrede trods alt 4 point til løverne.

Nu er Ståles tropper tilbage. 90 minutter fra drømmen. På vej mod det eksotiske Cypern. Der er omkring 30 grader i skyggen, så vejret er ikke ligefrem til skandinavernes fordel. Men det er også tæt på at være det eneste som ikke er. Løverne kommer med en solid føring på 1-0 og selvtilliden helt i top efter en imponerende start i Superligaen. Nej, drengene har ikke de bedste minder herfra og de skal kæmpe det bedste deres mødre (og Ståle) har lært dem for at hive den hjem, men troen og håbet levet.

Køb din FC København trøje lige her og støt klubben på vej mod drømmen.

FORTSÆTTES NEDENUNDER

Ude på træningsbanen kører Ståle hårdt på drengene. Ikke en eneste sveddråbe skal gå spildt. Pressen får ikke særlig lang tid med spillerne og den pjattede stemning, som dominerede i flyet er skiftet ud med seriøsitet og koncentration. Det er tydeligt at mærke at det her er en sindssyg vigtig kamp – måske den vigtigste i sæsonen. Det er ikke kun prestige det her. Det er klubbens økonomi, spillernes stolthed og ambitioner og fansenes håb og drømme som er på spil.

Hele Danmark står klar til at juble sammen med FCK, for kvalifikation betyder også flere koefficient point til Europæisk fodbold. Vi vil så gerne se Danmark med to hold i Champions League.

Tilbage på træningsbanen er det blevet sen aften og Ståle kalder drengene sammen. Han roser dem for dagens indstilling og giver dem en lille peptalk før morgendagens strabadser. Det her kan blive stort. Rigtig stort…