D. 12. Januar blev der, som mange af jer nok ved, afholdt en ceremoni i operahuset i Zürich hvorved verdens bedste fodboldspiller blev kåret. Vinderen da aftenen var omme blev, ikke overraskende, Manchester Uniteds Christiano Ronaldo. Nummer 2 blev Lionel Messi, mens spanske Fernando Torres tog 3. Pladsen. Et resultat som blev fundet via stemmer fra trænere og anførere fra alle verdens landshold. På dette punkt var det ganske interessant at konstatere at vores landsholds anfører og træner ikke er helt enige i, hvilken spiller der burde stå på toppen af skamlen dette år. Morten Olsen havde helst set Xaxi fra Barcelona som nummer 1, mens Jon-Dahl Tomasson stemte på Ronaldo. Det gik nu som det gik og verden har talt. Den portugisiske snurretop vandt og bliver dermed den første fra hans nation der vinder den hædersfulde pris, siden Luís Figo i 2001 gjorde sig fortjent til den via sine overbevisende optrædender for Real Madrid. Her hos Unisport, prøver vi altid at se tingene fra de mere skæve sider og fra forbrugerens synsvinkel. Derfor har vi også forsøgt at sætte en anderledes spin på årets kåring. Vi har nemlig kigget på top 20, og set hvilke fodboldstøvler de forskellige fodboldspillere optræder i. Derigennem kan vi, sagligt eller ej, kåre verdens bedste fodboldstøvle – eller i hvert fald den mest succesfulde. Top 20 over spillerne og deres ”våben” ses her: 1. Cristiano Ronaldo, Nike Mercurial Vapor IV
2. Lionel Messi, Adidas Tunit
3. Fernando Torres, Nike Total90 Laser II
4. Kaka, Adidas AdiPURE II
5. Xavi Hernandes, Adidas Predator PowerSwerve
6. Steven Gerrard, Adidas Predator PowerSwerve
7. Samuel Eto’o, Puma Velocity 1.08
8. Iker Casillas, Reebok Valde Pro
9. Andres Iniesta, Nike Total90 Laser II
10. David Villa, Adidas Tunit
11. Andrei Arshavin, Nike Mercurial Vapor IV
12. Frank Lampard, Adidas AdiPURE II
13. Didier Drogba, Nike Mercurial Vapor IV
14. Michael Ballack, Adidas Predator PowerSwerve
15. Cesc Fabregas, Nike Air Legend II
16. Zlatan Ibrahimovic, Nike Mercurial Vapor SL
17. Emmanuel Adebayor, Adidas Tunit
18. Franck Ribéry, Nike Mercurial Vapor IV
19. Ruud van Nistelrooy, Nike Air Legend II
20. Sergio ”Kun” Agüero, Nike Air Legend II

Sammenlagt får vi så dette overblik, over hvad de mest populære fodboldstøvler er i top 20 af verdens bedste fodboldspillere: 1. Nike Mercurial Vapor: 5 spillere
2. Adidas Predator PowerSwerve: 3 spillere
2. Nike Air Legend II: 3 spillere
2. Adidas Tunit: 3 spillere
3. Adidas AdiPURE II: 2 spillere
3. Nike Total90 Laser II: 2 spillere
4. Puma Velocity: 1 spiller
4. Reebok Valde Pro: 1 spiller


En tydelig dominans fra de to store, Adidas og Nike, hvilket egentlig ikke er overraskende. Nike Mercurial Vapor ligger sig stærkt i front, som eneste kollektion, der ikke deler pladsen med andre. En flot bedrift af Nike og deres spillere.
Sammenlagt, så er det jo interessant at se på, hvor mange spillere de to store så har uanset kollektion og der ser billedet således ud:
1. Nike 10 spillere
2. Adidas: 8 spillere

Dermed må Nike vel kåres som FIFA Football Boot of the Year? Den eksisterer dog ikke endnu, men der er helt sikkert mange, som ville finde en lignende kåring interessant. Det gør vi i hvert fald. Hvad synes du om top 20 og sejren til Nike? Var det overraskende eller det mest sandsynlige? Deltag i vores altid levende debat under nyhederne og snak med ligesindede fodboldfreaks.