EM under lupen: Belgiens stjerner og forventningerne til dem

13.06.2016

Skrevet af Jonathan

EM er skudt i gang og efter Frankrigs forventede succesfulde start er der lagt op til stjernekrig i Frankrig. Sammen med Nike ser vi nærmere på nogle af dem vi har størst forventninger til ved slutrunden.

Og hvilket land er der større forventninger til end Belgien og den gyldne generation af spillere. Kevin De Bruyne, 24; Eden Hazard, 25; Romelu Lukaku, 23; Toby Alderweireld, 27; Jan Vertonghen, 29; and Radja Nainggolan, 28 er alle spillere der på papiret udgør den bedste belgiske trup, ja måske nogensinde.

På alle 11 pladser er Belgien overfyldt med stjerner fra de bedste ligaer i verden og med en 2. plads på verdensranglisten, er der ikke noget at sige til at ikke bare de belgiske fans, men hele verden forventer store ting fra Belgien ved denne slutrunde. Tiden er kommet for den gyldne generation at slå til, men spørgsmålet er om de kan stå distancen. Som Vertonghen siger: ”Det er altid godt at kunne vinde kampe, men det er først når du vinder trofæer og titler at du kan blive kaldt fantastisk…”

Spørgsmålet er så om de belgiske stjerner kan kalde sig fantastiske efter denne slutrunde. Min mening? Jeg tvivler på det. Men Hazard og Co. må jo sætte min tvivl til skamme.

Se også da Joltter mødte nogle af de belgiske landsholdspillere i sidste måned her: