De 5 bedste EM reklamer fra Nike

08.06.2016

Skrevet af Jonathan

Siden 1994 har Nike varmet op til hver slutrunde med den ene episke reklamefilm efter den anden. Med fokus på EM reklamerne, laver jeg her min Top 5 over deres bedste reklamer.

En af de ting jeg altid ser frem til op mod slutrunderne er Nikes reklame. Det er ren underholdning som jeg æder råt og har gjort det lige siden deres første rigtige slutrunde reklame tilbage i 1994. I dag har de sendt trailieren for denne slutrundes reklame ud, og selvfølgelig er CR7 i centrum. Og hvem havde troet at han skulle gå i Lindsay Lohans fodspor og lave en "Freaky Friday" på os. Mens vi venter på at den fulde version bliver præsenteret i morgen, så laver jeg her min Top 5 liste over de bedste EM reklamer hidtil (Meget passende har der været 5 indtil nu).

5. MY TIME IS NOW (2012)

Nok den reklame man husker mindst, hvis man sætter dem alle op mod hinanden. Den har lige sit moment med Cristiano i en mavebluse, men ellers levede den ikke helt op til den standard, som Nike ellers har gjort sig notorisk kende for.

4. OLÉ (2004)

At se Ronaldo, Ronaldinho, Figo osv på løs line gav lige præcis det af sig, som man kunne håbe og forvente af dem. Især den sidste tackling på R10 gav da også mange gode grin med sig. Men på idébasis falder ”Olé” alligevel under de andre alternativer.

3. GOOD VS EVIL (1996)

Cantona, Ronaldo, Kluivert – det her var en guldalder i fodboldhistorien og denne reklame var første gang at Nike for alvor tog tingene til næste niveau. Special effects var i ægte 90’er stil og fortællingen er blevet en ægte klassiker og et ikon i reklamebranchen. Jeg er stor fan af den her reklame – ikke mindst fordi alle mine helte er med i den.

2. THE MISSION (2000)

På et personligt plan dannede den her reklame et fundament for mange timer med en bold i forsøget på at kopiere de tricks Davids og Co. udførte. Jeg var solgt til det yderste og den vinder stadig på min all time liste over mange reklamer. (I øvrigt meget skægt lige at se Van Gaal i rollen som skuespiller. Ved ikke, hvad der er værst – hans præstation for Nike eller for Manchester United…)

1. TAKE IT TO THE NEXT LEVEL (2008)

Efter min mening den bedste af EM reklamerne og meget tæt på den bedste af samtlige af Nikes slutrunde reklamer. Ideen er genial og udførelsen er perfekt. Der er egentlig ikke så meget at sige til det. Bare se den og bedøm selv.