Nike designer Nathan van Hook taler om NJR x JORDAN Hypervenom

03.06.2016

Skrevet af Jonathan

Samarbejdet mellem Nike Football og Jordan brandet er helt unikt. Så det er ikke underligt, hvis du undrer dig over, hvorfor lige Basketball og Fodbold skulle fusionere. Bliv klogere på det her.

Efter lanceringen af det helt særlige NJR X JORDAN Hypervenom samarbejde, som for første gang nogensinde har placeret det ikoniske Jumpman logo på et par fodboldstøvler, fik vi en helt eksklusiv mulighed for et telefoninterview med Nathan van Hook, Senior Footwear Design Director hos Nike Football. Vi spurgte ham ind til tankerne bag samarbejdet og hvordan det var at arbejde på dette projekt, som samlede to af de største ikoner indenfor fodbold og basketball.

Hvorfor kombinere fodbold og basketball?

Det hele skete faktisk helt organisk, da vi besøgte Neymar i Barcelona tilbage i 2014. Vi havde en snak med ham om, hvordan vi kunne lave nye anderledes thing og vi havde bemærket at han tik gik med JORDAN kasketter. Neymar fortalte os hvor meget han elskede JORDAN, og det tændte pæren om ideen i at lave noget helt unik.

Hvordan influerede Neymar støvlen?

Det hele startede da vi besøgte Neymar for 2 år siden i Barcelona, hvor vi viste ham en plakat med alle JORDAN sneakers der nogensinde er lavet. Det blev hurtigt klart at han var helt vild med JORDAN V, så han havde en direkte indflydelse i at vælge den; den ikoniske grafik af hajtænder kan også spores i en moderne udgave i den nye Hypervenom II, så det var noget vi tog med. Og så bad Neymar helt specifikt om at få Michael Jordans nummer, 23, med på støvlen for at ære ham.

Havde MJ selv noget at sige om designet?

Den bedste ting i hele processen var faktisk da vi præsenterede støvlen for JORDAN teamet og vi modtog en besked fra Michael, hvor han sagde "Jeg elsker den!", som vel i bund og grund er den bedste reaktion man kan få.

Hvordan er det for en designer at få en opgave som denne, kombinere Jordan's sjæl med Neymars ungdommelige drive og glæde?

Det er virkelig fantastisk - at kombinere to ikoner og deres unikke stile. Og det faktum at det hele kom helt naturligt ud fra en brainstorm gør det bare endnu federe. For Nike handler det om innovation og dette tager det bedste fra Nike; fortiden, nutiden og fremtiden.

Du kan købe de nye NJR x JORDAN Hypervenom lige her.

Det var meget naturligt, da vi kiggede på hvordan Michael Jordan var en ægte gamechanger - måden han vandt slam dunk konkurrerne, gjorde ting ingen andre havde set før og viste hvilket kreativt geni han er. Det hele syntes at passe rigtig godt på Neymar Jr. Da vi præsenterede ideen for JORDAN brandet blev de også helt glade og opstemte. Nathan van Hook, Senior Footwear Design Director in Nike Football.

Er der en symbolik i at lave et samarbejde mellem en legende fra basketball og en, der meget vel kunne gå hen og blive det i fodbold?

Uden tvivl. Det viser bare, hvor meget Neymar Jr. har opnået, ved at få en anerkendelse fra en af de største atleter nogensinde.

Der er mange små detaljer på støvlerne. Hvorfor lige dem?

Det handler meget om at tilføje lidt personlighed for Neymar, hvilket var grunden til at tilføje DL inskriptionen og det brasilianske flag på snørebåndene. Det er det sidste man kigger på, inden man gør sig klar til en kamp - fodboldspillere har så mange ritualer, og når Neymar binder hans snørebånd vil han tænke på sin søn lige inden han træder ind på banen.

Overdelen er anderledes end de to andre materialer vi har set på Hypervenom II - det er hverken den "gamle# overdel eller den "originale" NikeSkin fra første generation - hvad er det?

Vi ville gerne overdelen en helt unik finish og det gjorde vi ved at fjerne teksturen og gøre den helt mat. Det passer rigtig godt til det stilrene look fra JORDAN V og rent teknisk er det den eneste ændring vi har lavet til denne Hypervenom.

Kommer vi til at se mere til JORDAN i fodbold i fremtiden?

Alt jeg kan sige er at du må vente og se. Vi er super spændte på fremtiden og hvad den vil bringe, men lige nu må du bare vente og se.

Og det er præcis, hvad jeg vil gøre. Efter at have afsluttet min samtale med Nathan, satte jeg mig ned og tog et ekstra kig på den nye NJR x JORDAN Hypervenom og jeg kunne ikke lade være med at beundre alle de små detaljer og referencer til en af de største atleter verden har set - og som nu vil sætte sig på fødderne af en de meste spændende fodboldspillere i vores generation. Det er ikke nogen dårlig kombination og Nathan og Nike kan helt sikkert være stolte af det her resultat.