Mange ændringer på adidas Messi 16.1 | Er de alle gode?

27.05.2016

Skrevet af Mathias

adidas præsenterede for nyligt 2016 generationen af deres Messi støvler. Der er sket rigtig meget i forhold til den forrige model, så vi tænkte vi ville tage jer igennem alle tech ændringerne her.

Lionel Messi er en spiller der ingen videre introduktion behøver, og vi ved alle hvordan han spiller. Hans lynhurtige og skarpe vendinger kan sætte enhver forsvarsspiller på bagbenene. Med adidas Messi 16.1 og Messi 15.1 er det lige præcis hvad det tyske tech-team forsøger at skrue op for og forbedre, fordi når Messis instinkter lader han reagere først, så skal hans støvler ikke holde ham tilbage.

Ændringer er der lavet mange af, da adidas gik fra Messi 15.1 til adidas Messi 16.1, og de er også rigtig lette at spotte, fordi de er foretaget i så yderst vigtige områder på støvlen. Den nye Agilityknit overdel er specielt iøjnefaldende, fordi hele konstruktionen er så anderledes. Dog er målet med den stadig det samme, hvilket vil sige den stadig giver en rigtig tæt føling med bolden, så du altid føler dig i kontrol over selv de mindste berøringer.

Selvom støvlens performance på kontrol-fronten er omtrent den samme, så er der mange fordele ved det nye Agilityknit i forhold til MessiTOUCH overdelen på Messi 15.1. En af dem kommer efter feedback fra deres ‘Backed by Messi’-atleter, som følte støvlerne burde være hurtigere at spille til, og det har adidas derfor sørget for at fokusere meget på med Messi 16.1.

Nu ved jeg godt jeg bliver ved med at ævle om den pokkers overdel, men den nye innovation har bare en så stor indflydelse, at jeg bliver nødt til at fortsætte lidt endnu. Udover de førnævnte kvaliteter, så former Agilityknit overdelen sig også efter din fodform i en bemærkelsesværdig højere grad, hvilket giver en forhøjet følelse af stabilitet. Denne forbedret støtte betyder også de ikke har behøvet tilføje den MessiFRAME konstruktion, som omslutter foden på 15.1. Det giver mere frihed, hvilket må siges at være noget spillere som Messi sætter pris på.

På baggrund af de ændringer lavet fra Messi 15.1 til adidas Messi 16.1, så ligner det en stor opgradering og adidas fortjener ros for deres kloge brug af den feedback de har fået. Det er måske også derfor de ikke har ændret særlig meget på sålen, fordi den var rimelig tæt på perfekt på Messi 15.1. Endnu et godt kald må man sige!

Hvis du vil have fingrene i den nye adidas Messi 16.1 fodboldstøvle, så finder du den lige her.