Hypervenom siloens historie | NikeSkin er tilbage!

29.05.2016

Skrevet af Jonathan

Da Hypervenom II blev præsenteret sidste sommer, blev det slet ikke med den ventede feedback som Nike havde håbet på. Det har de nu taget konsekvensen af og bragt den populære NikeSkin tilbage.

Hypervenom Phantom I står blandt manges favoritter, som en af de bedste fodboldstøvler. Så da Nike tilbage i foråret 2015 introducerede Hypervenom Phantom II var det selvfølgelig med masser af hype. Men som flere hoppede ned i den, blev det klart at oplevelsen ikke længere var den samme. Og det var ikke fordi at Nike havde tilføjet en Dynamic Fit Collar eller Flywire.

Det var fraværet af NikeSkin, som mange stillede spørgsmålstegn ved. Nike har da også anerkendt at feedbacken fra deres spillere ikke har været som man havde håbet på. Derfor har man få uger inden EM slutrunden taget konsekvensen og bragt NikeSkin overdelen tilbage. I det følgende giver jeg dig et overblik over den lille rejse Hypervenom har gennemgået.

Fra NikeSkin til Dynamic Fit Collar og Flyknit

Hypervenom blev introduceret i 2013 med en helt revolutionerende ny syntetisk overdel Nike have døbt NikeSkin. NikeSkin er et blødt og fleksibelt mesh, der er bundet sammen af en tynd polyurethane belægning. En overdel som virkelig giver den barfodsfornemmelse, som Nike jagter i fodboldstøvler.

Efter to år bragte Nike så deres seneste innovation ind i Hypervenom. Men for at gøre plads til den nye Dynamic Fit Collar af Flyknit måtte man også lave overdelen om. Og det var her at filmen knækkede.

Tilbage til den originale NikeSkin

Selvom designere hos Nike stadig kaldte overdelen for NikeSkin, så må vi jo nok alle erkende at den ikke havde meget at gøre med den NikeSkin overdel som vi kendte den. Den var stivere og tykkere og føltes slet ikke lige så fleksibel og behagelig. Det var præcis også den feedback Nike fik tilbage og i stedet for at udvikle noget nyt besluttede man sig for at bringe den meget velfungerende originale NikeSkin tilbage.

Det skal nu siges at overdelen stadig ikke helt føles lige så blød som på Hypervenom I og det kan have noget at gøre med stabilitet og holdbarhed at gøre. En af problemerne med Hypervenom I, var at overdelen simpelthen ikke holdt godt nok, så her har Nike forsøgt at holde fast i noget af den stabilitet, som II’eren havde.

Flywire og integreret pløs

Hypervenom Phantom II er naturligvis en helt ny oplevelse, for vi har ikke prøvet at spille med NikeSkin overdelen på en Flyknit designet Dynamic Fit Collar. Men du spørger sikkert nu om Hypervenom Phinish i bund og grund ikke bare er en Phantom I? Her er svaret både jo og nej. Jo, fordi sål og læst er den samme og NikeSkin overdelen også. Nej, fordi der stadig er nogle grundlæggende forskelle.

Først og fremmest er der Flywire kablerne, som blev inkluderet i opdateringen til II’eren. De gør at overdelen er en smule mere stabil og ikke lige så udvidende som I’eren var. Flywire kabler er skabt for at give foden support og fastlåse den bedre til sålen. Så er der også den integrerede pløs, som er med til at give et mere personligt fit. Med den integrerede pløs får man en meget større helhedsfølelse af at have fodboldstøvlerne på, og det kombineret med den meget blødere NikeSkin overdel vil helt sikkert give en ny oplevelse, som jeg personligt glæder mig til at prøve mere af.

Skriv dig op her, så du kan være blandt de første til at få fingrene i de nye Nike Hypervenom Spark Brilliance støvler d. 31 maj.