To generationer af kaos | Sammenligning af adidas X 15.1 og X 16.1

25.05.2016

Skrevet af Mathias

Støvet har stadig langt fra lagt sig, efter adidas præsenterede deres Mercury Pack, der introducerede den anden inkarnation af X siloen. Kom med her, hvor vi tager et nærmere kig på hvordan de to første generationer sammenligner.

X siloen har, siden den blev præsenteret sidste år, givet nogle af verdens mest eksplosive, modige og livlige talenter støvler der performer og trives i kaos. Denne mantra har ikke ændret sig overhoved med den nye generation, men måden den leverer det på er blevet modificeret i stor stil, da X 16.1 støvlen teknisk er yderst anderledes i forhold til sidste års model.

Overdelen er specielt et område der har set bemærkelsesværdige ændringer, fordi TECHFIT compression materialet på X 16.1, betyder at adidas ikke længere behøver X-Cage konstruktionen til at støtte foden. Den nye overdel sørger for at give den sindssyg vigtige stabilitet, samtidig med den former sig efter din fodform i langt højere grad.

Fra mine erfaringer med X 15.1 og efter at have fået en fornemmelse for X 16.1 støvlen, så virker den nye og opdateret overdel som en opgradering på nærmest alle fronter. Det er forøvrigt ikke en let melding at komme med, fordi i sin egen ret, er der sådan set ikke noget galt med X 15.1 overdelen, men jeg er personligt større fan af den renere sparkeflade og måden støvlen generelt er lavet uden distraktioner.

Hvis vi bevæger os længere op af støvlens opbygning, så bliver vi budt velkommen af endnu bemærkelsesværdig forskel, fordi på adidas X 16.1 fodboldstøvlerne, har Die Drei Streifen udviklet X 15.1 støvlens Techfit-collar og tilføjet en speciel Mid-cut hæl. Det unikke design er endnu en innovation, som skal videreudvikle den stabilitet, der er noget nær det vigtigste i en støvle, som man skal bruge til dynamiske bevægelser og stjæle spotlightet.

Som du nok kan fornemme efterhånden, så er er det faktisk kun konceptet de to støvler har til fælles, fordi på tech-fronten er der verden til forskel på X 15.1 og X 16.1. Den første generation var et langt over gennemsnitligt forsøg på en fodboldstøvle, så det er virkelig imponerende hvor meget adidas har formået at udvikle dem. Se frem til se adidas X 16.1 Mercury Pack fodboldstøvler i aktion under EM, Copa America og Champions League finalen på lørdag!

Der er stadig nogle X 15.1 støvler på lager, men de forsvinder meget snart for evigt! Anskaf dig et par af dem eller de nye adidas X 16.1 støvler lige her.